FeaturedKIBRIS

Hristodulidis Kıbrıslı Türkleri ilgilendiren konuları eylül ayında açıklamaya hazırlanıyor

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tek taraflı olarak alacağı önlemlerle ilgili Kıbrıslı Türkleri ilgilendiren konular hakkında eylül ayında açıklamalar yapılacağını belirtti.

Hristodulidis, hükümetin”100 günü” için salı günü Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Açılış konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hristodulidis , üstlendiği inisiyatiflerle Kıbrıs sorunu konusunda Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM) düzeyinde hareketlilik yaratıldığını söyledi.

“İŞİN KOLAY KARŞI TARAFI SUÇLAMAK, BU SORUNU ÇÖZMEZ”
AB ve BM’nin sürece katılımına ilişkin önerisiyle ilgili olarak, “Kıbrıs sorununda işin en kolayı, özellikle de yeni bir Hükümet olan bizler için, hepimizin üzerinde mutabık kaldığı, yapılan kabul edilemez açıklamalar ve yapılan kabul edilemez eylemler için her gün Türk ve Kıbrıs Türk tarafını suçlamaktır” diyen Hristodulidis , “Bu Kıbrıs sorununu çözmez” dedi ve tüm bunlarla başa çıkmanın tek yolunun “Kıbrıs sorununun çözümünden geçtiğini” sözlerine ekledi.

“AB TEKİLİFİ BM’NİN YERİNE GEÇMEK İÇİN DEĞİL”
Hristodulidis , AB için teklifin BM’nin yerine geçmesi olmadığını kaydetti ve “BM Genel Sekreteri, AB’nin takviye olarak hareket etmesinin önemini anlıyor” dedi.
Türkiye’nin karşılık vermesi durumunda AB’nin Türkiye’ye teşvikler sunabileceği özel araçları olduğunu belirten Hristodulidis , BM’nin bu teşvikleri olmadığını ancak görüşmelerin yeniden başlatmasının Birleşmiş Milletler’in himayesi altında olacağını ve olması gerektiğini ve herkesin bu konuda hemfikir olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Hristodulidis, ayrıca BM’nin, özellikle şu anda, Kıbrıs sorununun çözüm biçimiyle ilgili olarak sigorta olduğunu söyleyerek, “Dolayısıyla BM’nin bu çerçeveden çıkmasını isteyecek son kişi biziz” dedi.

Kaynak (KHA)


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK