FeaturedKIBRIS

Hristodulidis Kamel’i bilgilendirdi


Akdeniz için Birliğin Genel Sekreteri Nasser Kamel’in, Kıbrıs’ın güneyine gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde dün Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’le bir araya geldiği haber verildi.

Güneye bir çalışma ziyareti gerçekleştiren Kamel’in, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin iklim değişikliği konusunda üstlendiği inisiyatiflerden övgüyle bahsettiğini yazan Fileleftheros gazetesi, Kamel ile Hristodulidis arasında gerçekleştirilen görüşmede, çevresel konular, ikili işbirliği, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bölgedeki rolü ve Akdeniz’le ilgili Birliğe üye ülkelerle olan işbirliğinin de aralarında bulunduğu geniş bir konu yelpazesinin ele alındığını belirtti.

Kamel’in “Kıbrıs’ı, coğrafi konumu ve AB üye üyesi olma özelliğinden ötürü, gerçek bir Avrupa –Akdeniz ülkesi olarak tanımladığı” da kaydedildi.

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hristodulidis’in ise görüşmede, Akdeniz ve Orta Doğu bölgesinde güvenlik, barış ve refahın Kıbrıs Cumhuriyeti’ tarafından ileriye götürülmesine atıfta bulunduğunu yazan gazete, Hristodulidis’in Kamel’i ayrıca “Kıbrıs MEB’indeki Türk meydan okumaları ile yasal bir dayanağı olmayan Türkiye-Libya işbirliği memorandumu konusunda bilgilendirdiğini” belirtti.

Hristodulidis “etraflarında gelişen bazı bölgesel meseleler, meydan okumalar ve krizlerin ulusal sınırları tanımadığını, aynı zamanda yalnızca bölgenin tümüne değil daha da ötesine doğrudan veya dolaylı yansıması olduğunu” da öne sürdü.

Hristodulidis bu çerçevede Kamel’i “Kıbrıs Cumhuriyeti kara suları ve MEB’inde son zamanlarda gerçekleşen Türk meydan okumaları ile Türkiye’nin, Libya’yla yasal dayanağı olmayan bir işbirliği memorandumu imzalanmasıyla, Doğu Akdeniz’de kurallara dayanan düzen ve işbirliğini bozma konusundaki son çabası konusunda bilgilendirdiğini” de iddialarına ekledi.

(TAK)



Benzer Haberler

Devlet Piyangosu çekildi! (30 Mayıs 2024 tam liste)

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Suçla ilgili yeni zanlılar tespit edilebilir

Voice Kıbrıs Haber

Ercan’dan çıkış yapmaya çalışırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Dalında kalacak olan Valencia ürünü için arazi çalışmaları yarın başlayacak

TAK

İkinci etap şehit çocuğu arsalarının tapuları dağıtıldı

TAK