FeaturedKIBRIS

Hristodulidis “çok belirgin şeyler olduğu” iddiasında bulundu

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis ve Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in kişisel temsilci ataması konusunda dün açıklamalarda bulundular.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis ile Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis’in, BM Genel Sekreteri’nin kişisel temsilci ataması konusunda dün yaptıkları açıklamalarda, BM Genel Sekreteri’ni işaret ettiklerini yazdılar.

Habere göre Hristodulidis açıklamasında, BM Genel Sekreteri Guterres’in kişisel temsilci ataması konusunda bizzat Genel Sekreteri işaret ederek, Guterres adına açıklamada bulunamayacağını vurguladı.

Guterres’le bir görüşme gerçekleştirdiğini ancak Guterres’in kendisine söylediklerini açıklayamayacağını belirten Hristodulidis, ancak Guterres’in kendisine söylediği şeylerin “çok belirgin şeyler olduğu” iddiasında bulundu.

Hristodulidis; “temsilci mi yoksa kişisel temsilcinin mi söz konusu olduğu?” şeklindeki bir soruya ise “müzakerelerin yeniden başlaması perspektifini araştıracak bir temsilcinin söz konusu olduğu” yanıtını verdi.

Hristodulidis: “İstediğimiz şey budur. BM’nin bunu gerekli görmesi olumlu bir şeydir. Bırakalım da BM Genel Sekreteri açıklamalarını yapsın”, şeklinde konuştu.

Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Letimbiotis ise konuya ilişkin dünkü açıklamasında, “Güvenlik Konseyi’nin tüm diğer üyeleri gibi Güvenlik Konseyi’ne bağlı olacak bir temsilcinin en kısa sürede atanmasının olumlu ve önemli bir gelişme olacağını düşündüklerini” söyledi.

Açıklamasında Pile’ye de değinen Letimbiotis, “Pile’de başlayan çalışmaların BM Barış Gücü’yle koordineli şekilde gerçekleştirilmekte olduklarını ve şu anda yolun asfaltlanması ve arazi gelişimi çalışmalarının yapıldığını” belirtti.

Letimbiotis, KKTC’yle varılan uzlaşının gereklerinin yerine getirilmesi adına samimi bir iradeyle çalışacaklarını ve tüm müdahil taraflardan aynı tutumu göstermelerini beklediklerini ifade etti.

Habere göre Letimbiotis, Pile’deki arazilerini geliştirmek isteyen Kıbrıslı Türklerin inşaat ve diğer izinleri konusunda nereye başvuru yapacakları şeklindeki bir soruya ise, “konu hakkında daha fazla bilgilendirme yapılacağı, bölgenin imarı konusunda hali hazırda Kıbrıs Cumhuriyeti yasaları altında düzenlemelerin bulunduğu” yanıtını verdi.


Benzer Haberler

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK