FeaturedKIBRIS

Hristodulidis cami saldırısının araştırılmasını talep etti

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’in, Limasol’daki İbrahimağa Köprülü Cami’ye yapılan saldırının araştırılması için talimat verdiği belirtildi.

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Nikos Hristodulidis’in, Limasol’daki İbrahimağa Köprülü Cami’ye yapılan saldırının araştırılması için talimat verdiği hükumetin de olayı kınadığını yazdı.

Habere göre Kıbrıs  Rum Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, sosyal medya platformu “X” aracılığıyla yaptığı açıklamada, İbrahimağa Köprülü Cami’ye yapılan saldırının kabul edilemez ve kınanması gereken bir olay olduğunu belirtti.

Letimbiotis, hükümetin bu tür olaylara kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini de vurguladığını ifade

Nikos Hristodulidis’in saldırı olayının hızlı bir şekilde araştırılması, faillerin tespit edilmesi ve adalete teslim edilmesi için ilgili makamlara talimat verdiğini söyleyen Letimbiotis, dini özgürlüklerin, ülkenin dini anıtlarının korunmasının, devletin ve halkın müzakere edilemez önceliğini teşkil ettiğini de belirtti.

Hükümetin, şiddet olaylarına yönelik müsamahasının sıfır olduğunu belirten Letimbiotis, kamu güvenliğinin korunmasının devletin temel yükümlülükleri arasında yer aldığını ifade etti.


Benzer Haberler

Ünal Üstel “Hayat pahalılığı asgari ücrete de yansıtılacak”

TAK

957 sürücü telefon kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

STÖ ve kuruluşların iki toplumlu ortak 1 Mayıs etkinliği Ledra Palas ara bölgede

Voice Kıbrıs Haber

257 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Ailesini aramak için ödünç aldığı telefonu vermeyen şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Narenciye bahçesinde iş kazası!

Voice Kıbrıs Haber