FeaturedKIBRIS

Hristodulidis, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüşüyor

Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği zirvesine katılmak üzere Belçika’nın başkentinde bulunan Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, şu sıralarda Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşüyor.

Hristodulidis, Avrupalı liderlerin Antonio Guterres onuruna verdiği öğle yemeğinin ardından başlayan toplantıda, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakerelerin yeniden başlatılması çabalarının ele alınacağını belirtti.

Kıbrıs sorununun dün gece Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri arasında yapılan toplantıda da ele alındığını sözlerine ekledi.

Hristodulidis, Antonio Guterres ile yaptığı görüşmeden sonra Avrupa Konseyi Başkanı ve Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile ortak bir toplantı yapacağını söyledi.

Hristodulidis, Avrupa-Türkiye ilişkilerinin de görüşüleceğini ve Zirvenin sonuç metninde Türkiye’nin katılım sürecine ilişkin ifadelerin dahil edilmesi olasılığının bulunduğunu kaydetti.

İlgili sorulan soruya yanıt veren Hristodulidis, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakerelerin Crans Montana’da kesintiye uğradığı noktadan yeniden başlaması koşulunun yerine getirilmesi şartıyla, Avrupa-Türkiye ilişkilerinde gelişmeler olmasını herkesten daha fazla arzuladığının altını çizdi.

(Kaynak RIK)


Benzer Haberler

Acil kan aranıyor!

Ara bölge değil gri bölge

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi eğitim programlarında söz artık çocuklarda… 

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (17 Eylül 2023)

Voice Kıbrıs Haber

İskele Polis Müdürlüğü’nün telefon hattı devre dışı

Voice Kıbrıs Haber

Zehra Vuruşan yaşam mücadelesini kaybetti

Voice Kıbrıs Haber