FeaturedKIBRIS

Hristodulidis Avrupa-Türkiye ilişkilerinin Kıbrıs sorununa bağlanmasından memnun

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, AB-Türkiye ilişkilerine dair sonuç bildirgesinin görüşülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ankara’ya “olumlu bir mesaj” gönderildiğini ve bu mesajın eyleme dönüşmesinin “Kıbrıs sorununda ilerleme kaydedilmesine bağlı olduğunu” vurguladı.

Hristodulidis, Brüksel’deki Avrupa Konseyi Zirvesi’nin ikinci gününde, açıklamarlda bulundu.

“Türkiye’ye ilişkin dünkü stratejik tartışmanın sonuçlarından özellikle memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim” diyen Hristodulidis, “En başından beri bir hedef belirledik; Avrupa-Türkiye illişkilerinin Kıbrıs sorunuyla önemli ölçüde birbirine bağlanması. Bu, dünkü sonuçlardan ve gerçekleşen tartışmadan açıkça görülüyor” dedi.

“BİLİNÇLİ ŞEKİLDE TÜRKİYE’YE OLUMLU MESAJ GÖNDERDİK”

“Dün gece bilinçli bir şekilde Türkiye’ye olumlu bir mesaj gönderdik,” diyen Hristodulidis, bu mesajın Avrupa-Türkiye ilişkilerinde somut olumlu gelişmelere dönüşmesinin, Kıbrıs sorununda ilerleme kaydedilmesine bağlı olduğunu belirtti.

Hristodulidis, toplantıya katılan liderlere teşekkür ederek Yunanistan Başbakanı, Fransa Cumhurbaşkanı, Almanya Başbakanı, İtalya Başbakanı, Hollanda Başbakanı, Konsey Başkanı ve Avrupa Komisyonu Başkanı’na atıfta bulundu.

Hristodulidis, Avrupa-Türkiye meselelerinde prosedürlerin başlatılması için kurumlardan bazı girişimler bekleyip beklenmediği ve aynı zamanda bunların pratikte Kıbrıs sorunuyla bağlantılı olup olmadığı sorusuna, “Konsey ve Komisyon tarafından bir girişimin sözkonusu olduğu” yanıtını verdi.

Hristodulidis şöyle devam etti:

“Aynı zamanda, Yunanistan Başbakanı’nın konuyu sürekli gündeme getirdiği ve Türkiye Cumhurbaşkanı ile bir görüşme yapacağı Yunanistan’ın yanı sıra Almanya Başbakanı’nın dün gece Kişisel Temsilcinin atanmasının Türkiye tarafından kabul edilebilir hâle getirilmesinde oynadığı role ilişkin müdahalesinin altını çizmek istiyorum. Bu girişimler aynı zamanda Türkiye’nin BM Genel Sekreteri’nin diyaloğun yeniden başlatılmasına yönelik çağrılarına yanıt vermesini sağlamaya yönelik devam eden çabaların da bir parçasıdır.”

(Kaynak KHA)


Benzer Haberler

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK

Zanlıların uyuşturucu aldıkları şahıs ile sattıkları şahıslar aranıyor!

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji Dairesi’nden yarın için fırtına uyarısı!

TAK

Sahte pasaportu 10 bin Euro karşılığında temin etti!

Voice Kıbrıs Haber

Paskalya nedeniyle 60 mahkuma başkanlık affı

TAK

Önümüzdeki günlerde yağmur bekleniyor, sıcaklık düşecek

TAK