FeaturedKIBRIS

Hristodulidis Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nde konuştu

Kıbrıslı Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in, dün gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi telekonferans toplantısında konuştuğu bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Hristodulidis’in Türkiye aleyhindeki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile Dördüncü Devletlerarası Başvuru ile ilgili kararların uygulanması gerektiğini kaydederek, Türkiye’nin Güney Kıbrıs aleyhindeki “tahriklerinin” giderek arttığını iddia ettiğini yazdı.

Habere göre, Hristodulidis, Türkiye’nin “yeni ve tehlikeli oldu-bittiler yaratmak” maksadıyla, BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ederek Maraş’ın bir kısmını açma kararı almalarını kınadıklarını ifade ederken, BM Güvenlik Konseyi’nin bu konudaki tepkisinin net şekilde ortaya konduğuna işaret etti.

Hristodulidis, Bakanlar Komitesi olarak, Türkiye aleyhindeki kararların tam olarak uygulanabilmesi için mücadeleye devam etmenin kolektif görev olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmasında kayıplar meselesine de değinen Hristodulidis, Kıbrıs’taki kayıpların yarısının akıbetinin, “Türk işgalinin üzerinden 46 yıl geçmiş olmasına rağmen” belirlenememesinin utanç olduğunu ve bunun, uluslararası insan hakları koruma sisteminin gerektirdiklerini yansıtmadığını ifade etti.

Haberde, Hristodulidis’in Fransa ve Avusturya’da meydana gelen terör saldırılarını da kınadığı ve koronavirüs pandemisi için kararlı ve kolektif mücadele gerektiğini vurguladığı belirtildi.

(TAK)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK