FeaturedKIBRIS

Hristodoulides, Ashkenazi ve Dendias Kıbrıs’ta görüşecek

Kıbrıslı Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodoulides ve İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi, güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı’nın Kıbrıs’ta yapılmasına karar verdiler.

İsrail’e bir günlük ziyarette bulunan  Hristodoulides, İsrail Dışişleri Bakanı ile görüştü. Görüşme sırasında iki ülkenin siyasi diyalog,  güvenlik, enerji, turizm, araştırma, yenilik ve yatırım sektörü dâhil bir dizi sektörde daha güçlü bir işbirliğinin sağlanması konusunda taahhüdü teyit edildi.

İki bakan görüşme sırasında ayrıca, Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’daki gelişmeleri, Türkiye’nin eylemlerini, Orta Doğu meselesini, Libya’daki son durumu, Suriye’deki son gelişmeleri ve diğer bölgesel konuları görüştü.

İki bakan ilk önce baş başa görüşmede bulundu ve devamla iki ülkenin heyetlerinin katıldığı resmi görüşmelere geçildi. Koronavirüsü salgını ve salgına karşı alınan tedbirlerden dolayı bakanlar arası görüşme, Tel- Aviv’in “Ben Gurion” Havaalanında yer aldı.

Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, iki ülkenin heyetleri arasında yapılan görüşmeler sırasında iki ülke arasında 60 yıldır devam eden diplomatik ilişkilerin mükemmel bir seviyede bulunduğu bir kez daha teyit edildi.

Bakanlar, Avrupa Birliği-İsrail arası ilişkileri üzerinde de görüş teatisinde bulundular ve güney Kıbrıs’ın söz konusu ikili ilişkilerin daha da güçlenmesi amacıyla önemli bir rol oynadığını vurguladılar.

KHA


Benzer Haberler

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Trio Konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay Gamabel personelinin maaşlarının performans kriterlerine göre ödeneceğini açıkladı

TAK

Nijerya’da düzenlenen saldırılarda Sivil Ortak Görev Gücünden 25 kişi öldü

NTV

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (29 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Arıklı: “Bu kurultay YDP’nin gerçekten yeniden doğuşu olacaktır”

TAK