FeaturedKIBRIS

Hoyle, Anastasiadis ve Dimitriu ile bir araya geldi

Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmekte olan Avam Kamarası Başkanı Sir Lindsay Hoyle’un dün, Meclis Başkanı Annita Dimitriu ile birlikte Lefkoşa Surlariçi’ni ve ara bölgeyi ziyaret ettiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Hoyle’un kuzeye geçmediğini ve bu durumun, KKTC makamlarınca tepkilere neden olduğunu kaydederken, KKTC Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan konuyla ilgili açıklamaya yer verdi.

Gazete, Hoyle’un dün, ara bölge ziyareti haricinde Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile bir araya geldiğini ve görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmadığını yazdı.

Habere göre Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Hoyle’un üç günlük resmi ziyareti çerçevesinde gerçekleştirilen görüşmede ortak ilgi alanına dair konuların, ortaklık ilişkisinin geliştirilmesinin, Commonwealth çerçevesindeki işbirliğinin ve ki ülkenin hakları arasındaki bağların ele alındığı kaydedildi.

Haberde, Hoyle’un 15 Şubat’ta  Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis ve Meclis Başkanı Annita Dimitriu ile görüştüğü; 16 Şubat’ta da UNFICYP’in İngiliz mensuplarıyla bir araya geldiği belirtildi.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber