FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

‘Hindistan’ın elle tutulur önemli katkısı var’

Hindistan Cumhurbaşkanı Ram Nath Kovind ,Temsilciler Meclisi’ni ziyaret etti. Kovind, Kıbrıs Cumuriyeti Meclis Başkanı Demetris Syllouris ile görüşerek Meclis’in özel oturumunda konuşma gerçekleştirdiler.

Voice of the Island 2018

Kıbrıs Cumuriyeti Meclis Başkanı Demetris Syllouris konuşmasında “Hindistan AB ile diyalog ve işbirliği köprüsü olarak Kıbrıs’ı her zaman dayanak alabilir. Adil ve yaşanabilir bir çözüm için Kıbrıs’ın ortaya koyduğu çabalarda dost ülke Hindistan’ın ortaya koyduğu tavrı takdir ederim. Hindistan, BM gücü içinde elle tutulur önemli katkıya sahiptir. Bu çerçevede size Hindistan’ın gerek BM içinde gerek kendi toplumu içinde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik hakkında duyduğu desteğe teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

“Çabalarımız adil, kalıcı ve istikrarlı bir çözüme ulaşmak içindir”

Konuşmasının devamında Kıbrıs sorununa da değinen Syllouris “Türkiye’nin bugüne kadarki tutumu iyimser olmamıza izin vermiyor. Türkiye’nin Uluslararası hukuka ve Avrupa hukukuna saygı göstermeden çözümden sonra da adada Türk garantileri konusunda ısrar etmesi söz konusudur. Kıbrıs sorunu, insan hakları sorunudur ve devam etmektedir. Çabalarımız adil, kalıcı ve istikrarlı bir çözüme ulaşmak içindir. Özgür bir Kıbrıs’a ulaşmak için taraflarımız çalışmaktadır.” diyerek Hindistan Cumhurbaşkanı’na başarılar diledi ve iki ülkenin ilişkilerinin daha da gelişeceğini belirtti.

Voice of the Island 2018


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (3 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK