FeaturedKIBRIS

“Hibe okullar olmasaydı okullara sığmaz olacaktık”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu Meclis’te Çolakoğlu’na yanıt olarak yaptığı konuşmasında, ekonomik sıkıntıların olmasının çocukların burslarının ödenememesi anlamına gelmemesi gerektiğini dile getirerek, Ocak ve Şubat aylarının harcamalarının kesildiğini ve Maliye’de olduğunu söyledi. Maliye Bakanlığı’nın bunu ödemeye gayret ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, verilen bursların iyi bir miktar olduğunu söyledi.

Devletin büyük bir katkı yaptığını öğrencilerin bilmesi gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, kaynak bulununca ödemenin yapılacağını kaydetti.

10’un üzerinde okul inşası ve parça parça yapılan tadilatlara değinen Bakan Çavuşoğlu, okul yapımına katkı koyanlara teşekkür etti. “Hibe okullar olmasaydı okullara sığmaz olacaktık” diyen Bakan Çavuşoğlu, okul aile birliklerinin de sorunları çözdüğünü ifade etti.

Katkıların kendilerini gururlandırdığını, umutlandırdığını belirten Bakan Çavuşoğlu, okul yapımına katkı koyanların isimlerini sıralayarak, onları selamladı.

Bakan Çavuşoğlu, son 3 senede 15 okul yapıldığına dikkat çekerek önce akıtan okulların tadilatı, daha sonra yeni yapılan okulların yollarının yapılacağını ifade etti. Çavuşoğlu, öğrenci sayısındaki artışın öğretmen ihtiyacının bütçeyi zorladığını kaydetti.

Okullardaki fotokopi makineleriyle ilgili soruna değinen Bakan Çavuşoğlu, pandemi nedeniyle fiyatların çok arttığını, okullarda yüz binlerce fotokopi çekildiğini dile getirdi. Kiralama ve kağıt başı ödemenin daha kârlı olduğunu gördüklerini kaydeden Nazım Çavuşoğlu, kendisi (bakanlıktan) ayrıldıktan sonra bu ihalenin tamamlanmadığını kaydetti.

Okul kantinlerinin merkezi idareye devredilmesinin okullara bir şey kaybettirmediğini vurgulayan Çavuşoğlu, kantinlerin aktarılmasının okullar için daha kârlı olduğunu kaydetti.

800 AKILLI TAHTA… “OKULLARDA YÜZDE 60-65 AKILLI TAHTA KULLANILIYOR”

Çavuşoğlu, okullarda devletin sağladığı 800 adet akıllı tahta olduğunu, şu anda okullarda yüzde 60-65 oranında akıllı tahta kullanıldığını söyledi. Bir akıllı tahtanın 250 bin TL olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, bu konuda gelecek yıl bir çözüm üretilmesi gerektiğini ve bunun bütçeye dayandığını söyledi.

İnternet altyapısıyla ilgili sorunlar gelecek yıla kadar çözüldüğü takdirde, 2024’te akıllı tahtasız veya hibrit eğitim modeline ayak uyduramayan kimse kalmayacağını ifade eden Çavuşoğlu, güçlü bir kadroya ihtiyaç olduğunu belirtti ve eksiklerin giderileceğini kaydetti.

“Bu küçücük coğrafyada şampiyonlar çıkıyor” diyen Çavuşoğlu, bu takımlarının birçok giderinin karşılandığını ama okul aile birliklerinin de katkı yaptığını belirtti. “Ulaşım, konaklama için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz ama gönül ister ki bu işlere daha fazla para ayırabilelim” diyen Nazım Çavuşoğlu, “Varmış da vermiyoruz gibi bir algı oluşmasın” şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, sınavlar bittikten sonra başarılı sporcuların tümünü tek tek ve takım olarak bakanlığa çağırıp, motivasyonu sağlama konusunda tereddüt etmeyeceklerini vurguladı.

Çavuşoğlu, 20 yıl yanık durumda kalan Devlet Tiyatroları için yeni binayı başlattıklarını ifade ederek, birinci ve ikinci etabının yapıldığını ve şu anda Devlet Tiyatroları’nın sorumluluğunun başka bir bakanlığa geçtiğini hatırlattı.

“Keşke 15 Nisan’da onlara ilk sahneyi açabilseydik” ifadelerini kullanan Bakan Çavuşoğlu, Dünya Sanat Günü nedeniyle sanatçılara başarılar diledi ve altyapı yatırımlarını yapmaya devam edeceklerini söyledi.



Benzer Haberler

Silahla yakalanan şahıslar 6 gün daha tutuklu kalacak

Voice Kıbrıs Haber

Kundaklama olayı ile ilgili iki kaportacının tutukluluk süresi uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Tayvan’dan getirdikleri 13 kilo uyuşturucuyla yakalananlara 3 ay hapis cezası verildi

Voice Kıbrıs Haber

Cinsel taciz iddasıyla tutuklanan şahıs teminatla serbet bırakıldı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyenlerin tutukluluk süreleri uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber