EkonomiFeaturedVOI Özel Haber

‘Henüz taşlar yerine oturmadı’

Tünay MERTEKCİ

Ekonomist Göksel Saydam Voice Of The Island’a özel açıklamalarda bulunarak Türkiye’deki yeni oluşumla henüz taşların yerine oturmadığı için güvensizlik olduğunu belirtti.

Herkesin Türkiye’deki seçimlerden sonra oluşacak yeni oluşumda, bir miktar dövizin duracağı ümidi içinde olduğunu kaydeden Ekonomist Göksel Saydam, yeni oluşumla henüz taşların yerine oturmadığı için güvensizlik olduğunu söyledi.

Saydam, TC hükümetinin açıklayacağı ekonomi politikasını görmeden, şu an için dövizin ne olacağıyla ilgili bir şey söylenemeyeceğini ekledi.

Saydam: Herkes ümit içindeydi Ekonomist Göksel Saydam, herkesin Türkiye’deki seçimlerden sonra oluşacak yeni oluşumda, bir miktar dövizin duracağı ümidi içinde olduğunu kaydetti. Seçimlerden birkaç gün sonra dövizdeki hızlı artışın durduğuna dikkat çeken Saydam, “hatta 1-2 kuruş da geriledi” şeklinde konuştu.

Oluşan hükümetin daha Türkiye Cumhuriyeti ekonomik politikalarını açıklamadığını kaydeden Saydam, “Her hükümetin bir programı olur, okunur neler yapacak açıklar. Hatta mecliste oylanır ona göre güven tazelenir. Hala daha simdi bu güvenin tazelendiğini görmek pek mümkün değil piyasalarda” dedi.

“Güvensizlik ortadan hala kalkmadı” Türkiye Cumhuriyeti’nin erken seçim dolayısıyla yeni mevzuatını daha 4-4’lük tamamlamadığını belirten Saydam, güvensizliğin daha ortadan kalkmış olmadığını kaydetti. Bu güvensizlik ve belirsizliğin finans dünyasında da belirsizlik oluşturduğunu belirten Saydam, “finans dünyasında güveni sağlayan bağımsız kurumların aldıkları kararlardır” dedi.

Bunların güven verdiğine dikkat çeken Saydam, henüz Türkiye hükümetin politikasının açıklanmadığını dile getirdi. TC hükümetinin karma ekonomiye mi, özelleştirmeye mi, hangi şeylere önem vereceğinin daha açıklanmadığını vurgulayan Saydam, bir de bağımsız kurumların başındaki atamaların nasıl yapılacağı konusunda açık hüküm olmadığını belirtti.

Özetle bu yeni oluşumla henüz taşların yerine oturmadığı için güvensizlik olduğunu belirten Saydam, açıklanacak ekonomi politikasını görmeden şu an için dövizin ne olacağıyla ilgili bir şey söylenemeyeceğini ekledi.


Benzer Haberler

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

NTV

TC Dışişleri Bakanı Fidan Holgun’i kabul etti

AA

Sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş’ın mezarı otopsi için açıldı

AA

Küresel piyasalarda gözler Fed yetkililerinde

AA

Hayvancılar araçlı eylem uyarısı yaptı, hükümete pazartesi gününe kadar süre!

TAK

47 dersin tümüne sahte not girişi yapılarak mezun edildi!

Voice Kıbrıs Haber