FeaturedKIBRIS

Hellimle ilgili 7 yıl sonra verilen karar her şeyi değiştirebilir

Hellim dosyasının, Menşe İsmi Korumalı Ürün (PDO) olarak sertifikasyonunun iptal edilmesi ihtimalinin doğduğu bildirildi.

Dialogos adlı haber sitesinde yer alan habere göre, Kıbrıs Rum İdare Mahkemesi’nin 7 yıl sonra sonuçlandırdığı dava, hellimin PDO olarak tescilini tehlikeye attı.

2014 yılında, Kıbrıs Rum Peynir Üreticileri Birliği ve Kıbrıs Rum İnek Besicileri Birlikleri , hellim için önerilen dosyaya itiraz etmişlerdi. Ancak, dönemin Rum Tarım Bakanı bu itirazı reddetti.

Bu gelişmenin ardından her iki birlik , hem hellim dosyasına yönelik itirazlarının kabul edilmemesi hem de hellimin PDO olarak tescili için dosyanın AB’ye gönderilmesi üzerine yasal yola başvurarak dava açtı.

Her iki birlik tarafından açılan dava, 7 yıl sonra, bugün görüldü.

Mahkeme kararının, itiraz edilen fiilin geçersiz ve hukuka aykırı olması nedeniyle hukuki bir etkisinin bulunmadığı anlamı taşıdığı bildirildi .

Dolayısıyla, Avrupa Komisyonu’nun hellim dosyasını PDO olarak kaydetme kararının, yasal olarak var olmayan ve iptal edilmiş bir eylemin sonucu olduğu için muhtemelen çökmesinin beklendiği kaydedildi.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

47 dersin tümüne sahte not girişi yapılarak mezun edildi!

Voice Kıbrıs Haber

Nisan ayı hayat pahalılığı açıklandı!

TAK

Esentepe Polis Karakolu’nun telefon hattı devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Sıla 4’ün “Bir Damla Akdeniz Notalar” kitabının tanıtımı yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

Mehmet Alptürk 3. kez ralli ile anıldı

Voice Kıbrıs Haber

Oğuz “Adım atarken dengeleri gözetiyoruz”

Voice Kıbrıs Haber