FeaturedKIBRIS

Hellim dosyasında anlaşmazlıkların sona erdirilmesi çağrısı

Kıbrıs Peynir Üreticileri Birliği Başkanı Marios Konstantinu, hellim dosyasına bugüne kadar yapılan tüm itiraz başvurularının AB Genel Mahkemesi tarafından reddedildiğini hatırlatarak, artık hellim konusunda anlaşmazlıkların sona ermesi gerektiğini ifade etti.

Politis gazetesi, Kıbrıs Peynir Üreticileri Birliği Başkanı Marios Konstantinu’yla yapılan, hellimin menşei korumalı ürün olarak tescili ve itirazlara ilişkin bir söyleşi yayımladı.

Konstantinu söyleşisinde, hellim dosyasına yapılan tüm başvuruların reddedildiğini hatırlatarak, artık bu konuda uzlaşı sağlanması gerektiğini, tartışmaların devam etmesi durumunda bir gün bir aksilik yaşanabilme ihtimalinin de bulunduğunu belirtti.

12 DEĞİŞİKLİK YAPILDI
Dosyada yapılan 12 değişiklik sonrasında beklemede olan tek konunun, hellim içeriğinde kullanılan küçükbaş hayvan sütü oranının belirlenmesi olduğunu ifade eden Konstantinu, bu konunun da Başkanlık Sarayı’nda düzenlenecek toplantıda ele alınacağını belirtti.

Konstantinu, 2023 yılında hellim ihracatının 313 milyon euroya ulaştığını belirtirken, önemli olanın, hem yüzde 100 koyun sütü kullanılan hellimi tercih eden Kıbrıslı tüketiciyi hem de daha az koyun sütü içeren karma hellimi tercih eden, İngiltere gibi, yurt dışındaki tüketicileri memnun edebilmek olduğunu vurguladı.


Benzer Haberler

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber

Birçok bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Türkiye ve Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

AA