DÜNYAFeatured

Heavy metal festivaline bira boru hattı döşeniyor

Almanya’daki heavy metal festivali ‘Wacken’de bira ihityacının zor karşılanması sebebiyle bira 7 kilometrelik ‘boru hattı’yla taşınacak.

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde yer alan 1800 nüfuslu Wacken kasabasında 1990 yılından beri düzenlenen geleneksel heavy metal festivali, dünyanın en büyüklerinden biri olarak kabul ediliyor.

Fotoğraflar: Reuters

Kasabaya her yıl 85 bin dolayında ziyaretçi çeken festival bu yıl 3-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Festivale aralarında Volbeat, Amon Amarth, Kreator, Accept ve Megadeth gibi grupların da yer aldığı pek çok isim katılacak.

Maliyeti 1 milyon euro

Her yıl 400 bin litre bira tüketilen festivale fıçıyla bira yetiştirmekten ‘bunalan’ organizatörler çözümü ‘bira boru hattı’ döşemekte buldu.

Yerin 80 santimetre altında, 35 santimetre çapında döşenecek 7 kilometrelik boru hattının maliyetinin 1 milyon avroyu (yaklaşık 4 milyon TL) bulacağı belirtildi.

Festival organizatörü Holger Hübner, işlerini hayli kolaylaştıracak boru hattyla birlikte fıçı dolu kamyonlar ve varillerle toprağın kimyasını bozmak zorunda da kalmayacaklarını söyledi.

Kaynak:BBC


Benzer Haberler

Serdaroğlu “Yaptığımız uyarılara rağmen yasa dışı uygulamalar devam ediyor”

Voice Kıbrıs Haber

Ambargolara karşı “parkur müsabakası” düzenlendi

Voice Kıbrıs Haber

Bazı bölgelere 19-21 Nisan arası giriş yasak olacak

Voice Kıbrıs Haber

NATO, Türkiye ile Yunanistan arasındaki mekanizmayı güçlendirmek istiyor

2020’de bütçe 536,2 milyon TL açık verdi

Papadopulos’un tweeti ortalığı karıştırdı!