FeaturedKIBRIS

Hazırlanan rapor Bakanlar Kurulu’nun gündemine getirilecek…

Milli Eğitim Ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Namık Kemal Lisesi ile Girne Maarif Anaokulu çevresinde yaşanan gelişmelerle ilgili dün sabahtan itibaren görevlendirilen denetmenlerin hazırladığı raporu Bakanlar Kurulu’nun gündemine getireceğini açıkladı.

Özyiğit sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamda şunları kaydetti:

“Son günlerde basında çıkan ve iki okulumuz etrafında gelişen olaylar ile ilgili dün sabah itibarı ile denetmenlerimizi görevlendirdiğimizi ve toplanan veriler ışığında arkadaşlarımın oluşturduğu raporu Bakanlar Kurulu gündemine bizzat getireceğimi bildirmek isterim.

İlk tespitlerimizde okul sınırlarımız içerisinde gerçekleşen bir olay olmadığı, Girne’de yaşanan olayın aslında birkaç ay önce gerçekleştiği, ancak okul etraflarında çocuklarımızı olumsuz yönde etkileyecek olası bir misyonerlik ya da tarikat faaliyetinin ilgili diğer bakanlıklarla koordineli biçimde geniş çaplı bir araştırma gerektirdiği sonucuna vardık.

Ilk günden beri söylediğimiz bilimsel, demokratik ve laik eğitim anlayışından kesinlikle taviz verilmeyeceğini ve bu gibi konularda hassas davranacağımızı tekrardan belirtmek isterim.”



Benzer Haberler

Silahla yakalanan şahıslar 6 gün daha tutuklu kalacak

Voice Kıbrıs Haber

Kundaklama olayı ile ilgili iki kaportacının tutukluluk süresi uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Tayvan’dan getirdikleri 13 kilo uyuşturucuyla yakalananlara 3 ay hapis cezası verildi

Voice Kıbrıs Haber

Cinsel taciz iddasıyla tutuklanan şahıs teminatla serbet bırakıldı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyenlerin tutukluluk süreleri uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber