FeaturedKIBRIS

‘Hava sahamız son derece güvenilirdir’

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Taşkent’te yaşanan füze olayından yola çıkarak Ercan Tavsiyeli Hava Sahası’nı “güvensizleştirme çabalarını beyhude bir uğraş” olarak niteledi.

Hava Trafik Hizmeti, Havacılık Enformasyon Hizmetleri, Haberleşme, Seyrüsefer ve Gözetim Hizmetleri’nin en iyi şekilde verildiği vurgulanarak “Ülkemiz üzerinden geçen transit trafiğin güvenli geçiş hizmetini ısrarla Ercan kulesinden talep etmeleri de bu başarımızın göstergesidir”  denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ercan Tavsiyeli Hava Sahası hakında “güvensizdir “ifadelerine yer verenler, gayet iyi biliyorlar ki başta  Hava Trafik kontrol Yönetim Merkezi binamız olmak üzere yetişmiş ve işinin ehli personelimizin hizmet verdiği hava sahamız son derece güvenilirdir.

İçeride görev yapan personelimiz ise kurallar çerçevesinde sektöre politika karıştırmadan işlerini en iyi şekilde yerine getirmektedir.

Ülkemizin çevresinde yıllardır yaşanan olumsuzlukları ve olasılıkların bilincinde bir şekilde hizmet verilmektedir. Personelimiz bu çerçevede eğitimler almaktadır. Son yaşanan olaydan yola çıkarak bu konuda seviyemizden çok çok geride olan komşumuzun Ercan Tavsiyeli Hava Sahası’nı güvensizleştirme çabalarını beyhude bir uğraş olarak nitelendiriyor ve bir kere daha hatırlatma ihtiyacı hissediyoruz;  Olumsuz bir şekilde bölgemizde vuku bulunan olayların bilincinde, işin ehli kadromuz, gerek  Ercan’a iniş/kalkışlarda ve gerekse Hava Sahamızdan geçen binlerce yolcuya,  kurallar nezdinde güvenli bir şekilde hava trafik hizmetinin en iyisini vermektedir, vermeye de devam edecektir”

(Voice of the Island)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK