FeaturedTürkiye

Hatay’daki 6,4 büyüklüğündeki depremde en az 3 kişi hayatını kaybetti

Türkiye’de Hatay’ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde deprem, ardından da Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 20.04’te (KKTC saati ile 19.04) Hatay’ın Defne ilçesinde gerçekleşti.

Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte oldu.

– Deprem sonrası 32 artçı yaşandı

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Hatay ili Defne ilçesinde saat 20.04’te 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrası, en büyüğü 5,8 olmak üzere 32 artçı deprem yaşanmıştır. Deprem nedeniyle 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İlk belirlemelere göre enkaz altında kalan vatandaşlarımızın olduğu bilgisi alınmıştır.” denildi.

Bölgede, Hatay, Afyonkarahisar, İzmir, İstanbul, Sakarya, Erzurum, Samsun, Diyarbakır, Adana, Van, Kayseri, Denizli, Balıkesir, Artvin, Bartın, Uşak İl AFAD ekipleri, 112 Acil, itfaiye, JAK, PAK, CEKUT ve STK ekiplerince enkaz altında kalanlara yönelik çalışma yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, “112 Acil’e 42 ihbar geldiği bilgisi alınmıştır. İhbarlar neticesinde 213 vatandaşımız çevredeki çeşitli hastanelere nakledilmiştir. Bölgede arama tarama çalışmaları devam ediyor. Gelişmeleri takip ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

– İçişleri Bakanı Soylu: 3 kişi hayatını kaybetti, 213 kişi hastanelere sevk edildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay merkezli depremde şu ana kadar 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 213 kişinin hastanelere sevk edildiğini açıkladı.

Bakanı Soylu, 3 enkazda arama kurtarma çalışması yapıldığını bildirdi.

– AFAD “sahil şeridinden uzak durun” uyarısını kaldırdı

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, depremin ardından ilgili ekiplerin teyakkuz halinde olduğu ve gelen ihbarlara hızla müdahale edildiği belirtildi.

Saha tarama çalışmalarının devam ettiği aktarılan paylaşımda, “Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir.” uyarısı yapıldı.

Daha sonra uyarının depremin ardından Kandilli Rasathanesinin uyarısıyla tedbir amaçlı verildiği ve değerlendirmeler sonucunda kaldırıldığı belirtildi.

– Oktay: Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depreme ilişkin incelemelerin devam ettiğini belirterek, bölgedeki vatandaşlara hasarlı binalardan uzak durmaları uyarısında bulundu.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hatay merkezli meydana gelen depremlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Bölgede bulunan vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını ve ekiplerimizin uyarılarına hassasiyetle uymalarını rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

– Deprem Suriye’de, Kıbrıs’ta ve Orta Doğu’da birçok ülkede hissedildi

AA muhabirlerinin aktardığı bilgiye göre, Suriye’de, Hatay merkezli depremin ardından halk sokaklara döküldü.

Sarsıntılar, İdlib, Halep, Hama, Afrin, Azez, Cerablus, Bab ve Tel Abyad yerleşimleri başta olmak üzere ülke genelinde hissedildi.

Suriye Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinden yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle yaralananlar oldu.

Afrin’in Cinderes beldesinde daha önce hasar gören 2 bina ile 1 minare yıkıldı, Halep ve İdlib kırsalında bazı binalar hasar gördü.

Yaralıların tedavi altına alındığı ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Deprem Lübnan’da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti.

Hatay merkezli deprem, KKTC, Güney Kıbrıs, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır’da da hissedildi.


Benzer Haberler

Aracın çarptığı 21 yaşındaki yaya yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber