DÜNYA

Hastanenin acil servisinin gece kapatılması mancınıkla protesto edildi

Fransa’nın Bretonya bölgesinde bir hastanenin acil servisinin gece boyunca kapatılmasına karşı düzenlenen gösteride, protestocular mancınık getirdi.

Ulusal basındaki haberlere göre, Bretony’nın Quimper kenti valiliği önünde toplanan yüzlerce kişi, kente 1 saat uzaklıktaki Carhaix Hastanesinin acil servisinin gece boyunca kapatılmasını protesto etti.

Aralarında eski cumhurbaşkanı adayı Philippe Poutou, Carhaix Belediye Başkanı Christian Troadec gibi siyasetçilerin de olduğu göstericiler, Carhaix Hastanesinin acil servisinin her gün ve aralıksız açık olmasını talep etti.

Bu arada, protestocuların gösteriye bir mancınık getirmesi dikkati çekti.

Polis ve protestocular arasında arbede yaşanırken, güvenlik güçleri göstericilere biber gazıyla müdahale etti ve valilik binasına yaklaşmalarını engelledi.

Gösteriye katılan siyasetçiler, valilik yetkilileriyle yaklaşık 2 saat görüştü ancak taleplerine olumlu bir yanıt alamadı.

28 Eylül’de 6 aylık bir bebeğin, Carhaix Hastanesinin acil servisi kapalı olduğu sırada, zamanında müdahale yapılamadığı için hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

Hastane yönetimi bebeğin öldüğünü doğrulasa da bebeğin zamanında müdahale edilmediği için hayatını kaybettiği iddiasını yalanladı.

Carhaix Hastanesinin acil servisi 4 Eylül’den bu yana 18.30-08.30 arası kapalı. Acil servise, yalnızca acil sağlık ekiplerini aradıktan sonra gelen hastalar kabul ediliyor.


Benzer Haberler

Tayland Dışişleri Bakanı Parnpree istifa etti

AA

İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu’nun istifası için yine sokaklara indi

AA

Antarktika’ya düşen gök taşları küresel ısınma nedeniyle tehdit altında

AA

ABD’yi hortum vurdu: 10 bin hane elektriksiz kaldı

TRT

Bangladeş’te son 76 yılın en uzun süreli sıcak dalgası etkili oluyor

AA

Japonya’da şiddetli deprem!

AA