FeaturedKIBRIS

Hastalıklardan arındırılmış çiftlik sayısı artıyor

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına bağlı Veteriner Dairesi tarafından Avrupa Birliği’nin maddi ve teknik desteği ile yürütülen “Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Projesi” kapsamında hastalıklardan arındırılmış çiftliklerin sayısı artıyor.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına bağlı Veteriner Dairesi tarafından Avrupa Birliği’nin maddi ve teknik desteği ile yürütülen “Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Projesi” kapsamında hastalıklardan arındırılmış çiftliklerin sayısı artıyor.

Veteriner Dairesi Müdürü Hüseyin Ataben ve AB uzmanlarının katılımı ile İskele bölgesinde hastalıklardan ari sertifika almaya hak kazanan küçükbaş hayvan üreticisine, çiftliğine gidilerek sertifika verildi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Topçuköy’de küçükbaş hayvan üreticisi olan İbrahim Soykara sertifikasını Veteriner Dairesi Müdürü Hüseyin Ataben ve İskele Kaza Veteriner Dairesi sorumlusu Mustafa Hürbağ’ın elinden aldı.

İbrahim Soykara, Proje kapsamındaki brusella hastalığından dolayı geçtiğimiz yıllarda maddi ve manevi büyük zararlar yaşadığını anlattı.
Soykara, “Ben şahsen bruselladan muzdarip biriyim. Hastalıktan dolayı ben de hayvanlarım da mağdur olduk. Hayvanlarımda brusella vardı; henüz hayvan hastalıklarıyla mücadele projesi başlamadan önce kendi isteğimle hayvanlarımın kontrolü için başvuru yapmıştım. Ancak numune alınmadı, çözüm bulunmadı. Bu sürede kendimde de halsizlik hissediyordum ve yüksek ateşim vardı. Bu şikayetlerim nedeniyle kan testi yaptırdım. Ancak sonuçlarda hastalığım anlaşılmadı. 6 ay sonra bu kez eklem ağrılarımın da eklenmesiyle yine test yaptırdım. Bu sefer brusella tespit edildi. Tüm omurgamda iltihap vardı. Yürüyemez ve günlük işlerimi göremez hale geldim. Bir sene yürüyemeden tedavi sürecim tamamlandı. O sebeple aldığım bu sertifikanın benim için apayrı bir önemi var”dedi.

“BU BİR BİTİŞ DEĞİL; BAŞLANGIÇ”

Belgenin takdiminde üreticiler ve yetkililerle sohbetinde konuşan Veteriner Dairesi Müdürü Hüseyin Ataben ise şunları söyledi:

“Sertifika aşamasına gelinmesi sorumluluklarımızın ve işimizin bitişi demek değildir. Aksine her bir sertifika başlangıçtır. Hastalıklardan arındırılmış halin korunması ve sürekliliğinin sağlanması için kontrolü asla elden bırakmamalıyız. Üreticilerimizin de bu bilinçte olacağına inanıyorum.”


Benzer Haberler

Engelsiz Yaşam Evi’nde fidan dikimi etkinliği… Fidanlara özel gereksinimli gençlerin adı verildi

TAK

Borsa günü yükselişle tamamladı

AA

Koop-Süt’ün Kooperatif Merkez Bankası’ndan alacağı kredilere faiz desteği verilecek

TAK

17 yaşındaki zanlının tasarrufunda uyuşturucu ve uçaksavar mermisi bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

“Tatar’ın anlayışı toplumsal statüye ve uluslararası ilişkilere zarar veriyor”

TAK

İngiltere Merkez Bankası faizi sabit tuttu

AA