FeaturedKIBRIS

Hasipoğlu “Olağanüstü bir durum oluştu, şu anda bir hükümet krizi var”

Başbakan Faiz Sucuoğlu yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere milletvekilleri ve MYK üyelerini toplantıya çağırdı.

Amcaoğlu, toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Amcaoğlu, “İstişare edeceğiz, bir karar üreteceğiz” diyerek, yarın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın vereceği karar doğrultusunda durumun netleşeceğini, bir yol haritasının belli olacağını ifade etti.

Amcaoğlu, Maliye Bakanı Sunat Atun‘un görevden alınıp, kendisinin atanacağı yönündeki iddialarla ilgili ise görev verilirse de bu görevi yapmaya hazır olduğunu, görevden kaçan biri olmadığını,  “bir kabine değişikliğiyle bu yolu denemek zorundayız, çünkü kaybedecek bir günümüz bile yok” dedi.

Şu sıralarda UBP Genel Merkez binası önünde toplanan UBP’liler Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun gelmesini bekleniyor.

Kıbrıs Postası’nda yer alan habere göre Hasipoğlu ise, “Olağanüstü bir durum oluştu, şu anda bir hükümet krizi var. Cumhurbaşkanının verdiği kararın ardından yol haritası belirlenecek” dedi.

Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) toplantıya çağırıldığını aktaran Hasipoğlu, “Alternatifleri değerlendireceğiz. Önceliğimiz bu sürecin uzun sürmemesidir. Bu bir hükümet krizidir ama aynı zamanda UBP’nin iç meselesidir. Bu süreci çok hızlı atlatmalıyız. UBP tecbrübesiyle bu süreci de atlatacaktır” ifadelerini kullandı.

Başbakan Faiz Sucuoğlu bugün Maliye Bakanı Sunat Atun’un görevden almak istemiş Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın kararı onaylamaması üzerine ise hükümetin istifa mektubu sunduğu iddia edildi, fakat bu yönde herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.



Benzer Haberler

Bostancı geçiş noktasında kaçak et: 1 tutuklu

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyen zanlılara 5 gün daha tutukluluk

Voice Kıbrıs Haber

Polisi görünce kaçan uyuşturucu zanlısı bir apartmanın çatı katında tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da 2 küçük kıza cinsel istismar iddiası!

Voice Kıbrıs Haber

10 gram uyuşturucuyla yakalanan zanlı teminata bağlandı

Voice Kıbrıs Haber

Eski kız arkadaşını darp edip, tehdit ettiği iddia edilen zanlı teminata bağlandı

Voice Kıbrıs Haber