FeaturedKIBRIS

Hasipoğlu “İki devletin işbirliğini müzakereye hazırız”

UBP Genel Sekreteri, Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu , adada mevcut iki devletin nasıl işbirliği yapacağını müzakere etmek üzere masaya oturmaya hazır olduklarını belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar, siyasi partilere yönelik ziyaretler yapıyor.

Holguin, bugünkü siyasi parti ziyaretlerine ilk olarak Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile başladı.
Holguin ve heyeti, Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ünal Üstel ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile UBP Genel Merkezi’nde biraraya geldi.

Görüşmede, UBP Genel Sekreteri, Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ve parti hukukçuları da hazır bulundu. Holguin’in UBP’deki görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü. Genel Sekreter Hasipoğlu, görüşmenin ardından, görüşmeye ilişkin basına yazılı açıklamada bulundu.

“ARTIK YENİ BİR DÖNEM VAR”

Genel Sekreter Oğuzhan Hasipoğlu, açıklamasında, Holguin’in görev yönergesi çerçevesinde sürdüreceği çalışmalarda kendisine destek olacaklarını kaydetti.

“Artık yeni dönem vardır. Herhangi bir müzakere süreci ancak ve ancak egemen eşitliğimiz ve eşit uluslararası statümüzün teyit edilmesiyle başlayabilir. Müzakereler için ortak zemin budur.

Federasyon zemininde aynı konuları görüşerek bir sonuca ulaşmamız mümkün değildir. Genel Sekreter’in daha önce Cenevre’de tarafımıza ifade ettiği gibi artık farklı konuları konuşup, yeni şeyleri konuşma zamanıdır. Biz Kıbrıs Türk halkı olarak uluslararası camiaya hiçbir zaman yanlış yapmadık. BM gözetimindeki tüm çözüm planlarına ve önerilerine olumlu yaklaştık. Rum tarafı ise menfi yaklaşan taraftı, onlar ödüllendirilip, bizim hala da cezalandırılmamız kabul edilemez. Bu adaletsiz durum bir an önce sona ermelidir.”


Benzer Haberler

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Tatar, Gambiya’ya gitmek üzere ülkeden ayrıldı

TAK

CTP ile KTÖS heyetleri eğitimdeki sorunları görüştü

TAK

Tayvan’dan aldığı 13 kilo uyuşturucuyu KKTC’deki şahsa teslim edecekti!

Voice Kıbrıs Haber

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali 4-5 Mayıs’ta…

TAK