DÜNYAFeatured

Harry Potter yıldızı Robbie Coltrane’nin ölüm nedeni belli oldu

Geçen hafta hayatını kaybettiği öğrenilen Harry Potter yıldızı Robbie Coltrane’nin ölüm nedeni açıklandı.

Harry Potter yıldızı Robbie Coltrane’nin ölüm nedeni belli oldu. 14 Ekim’de 72 yaşındayken hayatını kaybeden oyuncunun çoklu organ yetmezliği nedeniyle öldüğü açıklandı.

Coltrane’nin aynı zamanda kalp blogu (Kalbin üst odacıklardan alt odacıklarına elektrik akımının geçememesi), kan zehirlenmesi (sepsis) ve alt solunum yolu enfeksiyonu rahatsızlıkları olduğu da öğrenildi. Ünlü aktörün ölüm raporunda Coltrane’nin tip 2 diyabet hastası olduğu bilgisi de yer aldı.

İngiliz aktörün, İskoçya’da Larbert’teki evinin yakınlarındaki bir hastanede öldüğü açıklandıktan sonra rol arkadaşları da sosyal medya paylaşımları yaparak üzüntülerini dile getirmişti.

Ünlü serinin yazarı J. K. Rowling de Twitter’da şu satırlara yer vermişti:

“Robbie gibi birini bir daha asla uzaktan tanıyamayacağım. İnanılmaz bir yetenekti. Onu tanıdığım, onunla çalıştığım ve onunla güldüğüm için çok şanslıydım. Başta çocukları olmak üzere ailesine sevgi ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”

Gerçek adı Anthony Robert McMillan olan oyuncu, kariyerine Edinburgh’da komedi kulüplerinde başladı.

Ünlü cazcı John Coltrane’e olan hayranlığı nedeniyle soyadını değiştiren oyuncu, Londra’ya giderek televizyon dünyasına girdi.

Coltrane’i üne kavuşturan dizi, 1993-2006 yıllarında gösterilen “Cracker” oldu. Bu rolüyle Bafta kazanan oyuncu ayrıca, “Flash Gordon”, “Blackadder”, “Keep It in the Family” ve “A Kick Up the Eighties” dizilerinde rol aldı.

James Bond filmlerinden “Golden Eye” ve “The World Is Not Enough”ta da rol alan Coltrane, Harry Potter serisinde canlandırdığı Hagrid karakteriyle büyük beğeni kazandı. Coltrane’in diğer filmleri arasında “Nuns On The Run”, “Mona Lisa” ve “Ocean’s 12” bulunuyor.

“Coltrane in a Cadillac” isimli otobiyografisi bulunan oyuncu, kitabından uyarlanan aynı isimli dizide de rol aldı.


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

ABD’den İsrail kararı: Sevkiyat durdu

AA

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK