CoronavirüsFeatured

“‘Hariçten gazel okumak kolay’ yanıtını vermek doğru değil”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ekonomik krize dikkat çekerek, kendi kaynaklarımızla ve tasarrufla aşılmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Erhürman’ın açıklaması şu şekilde:

“İlk günden beri söylüyoruz. Yaşamaya başladığımız ve kısa sürecek gibi görünmeyen ekonomik krizi kendi kaynaklarımızla ve tasarrufla aşmamız mümkün değil. Üstelik tasarruf çabaları ekonomiyi daha da daraltma riskini beraberinde getiriyor. İzleyebildiğimiz ülkelerden hiçbiri ekonomiyi daha da daraltmaya yönelik tedbirleri gündeme getirmiyor.

Mutlaka dış kaynağa ve/veya iç borçlanmaya ihtiyacımız var. Dış kaynak gelmeyecek, gecikecek veya yeterli olmayacaksa, iç borçlanmayı hemen gündemimize almamız lazım. Geciktiğimiz her gün, çalışanlardan, en alt gelir gruplarından esnafımıza, oradan tüm işletmelerimize kadar herkeste, sonradan geri döndürülmesi, giderilmesi zor veya imkansız hasarlara yol açıyor.

Yapılan eleştirilere, “hariçten gazel okumak kolay” yanıtını vermek doğru değil. Yine ilk günden beri, “doğru sosyal ve ekonomik akılla kaynak aktarmamız gereken yerleri belirleyelim, sonra kaynaklarımıza bakalım ve gerektiğinde iç borçlanmayla doğru yerlere doğru kaynakları aktaralım” diyoruz.

Veriler bizim elimizde değil. Bir kriz merkezine de bu alanda ihtiyacımız var. Doğru veriler ışığında, ortak akılla, yaşadığımız ve sağlıktakinden çok daha uzun sürmesi kuvvetle muhtemel mali ve ekonomik krizi yönetebilmek için…”


Benzer Haberler

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK

Meclis’in yarınki gündeminde 2 yasa tasarısı var

TAK

Türkiye’de 7 yıl hapse mahkum edildi, KKTC’de yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Hristodulidis “Yeniden birleşme vizyonu ve önceliğiyle bütün gücümle çalışacağım”

TAK

Birçok bölgede yarın 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK