FeaturedKIBRIS

Haravgi “Zaman karşılıklı kabul edilebilir bir çözümün aleyhine işliyor”

BM Genel Sekreteri’nin İyi Niyet Misyonu ve UNFICYP raporları dün resmi belge olarak yayınlanırken, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis ve Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis Kıbrıs sorununa ilişkin açıklamalarda bulundular.

Fileleftheros gazetesi, “Guterres’in Maraş’taki Gelişmeler Konusunda Endişeleri – BM Genel Sekreteri Her İki Lidere Hemen Eyleme Geçme Çağrısında Bulundu – Lefkoşa’dan Olumlu Bakış – Hükümet Danışman Atanması Açıklamasını Memnunlukla Karşıladı” başlıkları altında verdiği haberinde, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, İyi Niyet Misyonu ve UNFICYP raporlarının resmi belge olarak yayınlandıklarını yazdı.

Gazete, Guterres’in UNFICYP raporunda, “her iki lideri, bir an önce aralarındaki güvensizliği ortadan kaldıracak faaliyetler üstlenmeleri” çağrısında bulunduğunu, “kapalı bölge Maraş’taki olası yeni gelişmelerden ötürü endişe duyduğunu” ve “BM’nin danışman ataması konusunda tarafların uzlaşıya varmasının önemli bir adım olacağını” vurguladığını aktardı.

BM raporlarında Türkiye ve KKTC’den gelen ilk tepkilerin, iyimser olabilme konusunda pek fazla imkan bırakmadığı yorumunda da bulunan gazete, Kıbrıs Rum hükümetinin ise “bardağın yarısını boş görmek yerine dolu kısmını görmeyi tercih ettiğini” belirtti.

Habere göre, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis dün yaptığı açıklamada, “Kıbrıs sorundaki çıkmazın aşılması adına mümkün olan her çabayı göstereceği” iddiasını yineledi.

Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Letimbiotis ise dün yaptığı yazılı açıklamada, Güvenlik Konseyi’nin yaptığı basın açıklamasında, BM Genel Sekreteri’nin danışman atamasına yönelik desteğini dile getirmesinden ve Kıbrıs sorununa, siyasi eşitliğe dayalı iki toplumlu iki kesimli federasyon temelinde adil kalıcı ve bütünlüklü bir çözüm bulunması taahhüdünden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:

Alithia: “Hükümet Güvenlik Konseyi’nin İtibarsızlaştırmasını Memnunlukla Karşıladı”.

Politis: “Güvenlik Konseyi’nden BM Danışmanına Evet – Guterres’ten Danışman Atamasını İstiyor”.

Haravgi: “Zaman Karşılıklı Kabul Edilebilir Bir Çözümün Aleyhine İşliyor”.


Benzer Haberler

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber