FeaturedKIBRIS

Hamitköy ağıllar bölgesinde karantina ve aşılama kararı alındı

Tarım Bakanlığı küçükbaş hayvanlarda görülen çiçek hastalığında artış olduğu ve olası bir salgını önlemk nedeniyle dün bir toplantı gerçekleştirerek bazı kararlar aldı.

Tarım Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, salgın hastalık ile ilgili tüm paydaşlarla ortak olarak alınan kararlar şu şekilde:

Tarım Bakanlığı tarafından 16 Haziran 2023 tarihinden itibaren 2 ay süre ile salgın hastalığın görüldüğü Hamitköy Ağıllar Bölgesi ve 3 km’lik alanı kapsayan bölgede, karantina ve hastalıkla mücadele tedbiri kararı alınmış olup, bölgeye giriş çıkışların tek noktadan yapılabilmesi için gerekli tedbir ve önlemin Lefkoşa Türk Belediyesi ile Lefkoşa Polis Müdürlüğü tarafındaan yapılması kararı alınmıştır.

Veteriner Dairesi tarafından 16 Haziran 2023 tarihinden itibaren 6 ekip ile hayvanların aşılanmasına başlama kararı alınmıştır.

Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından araç ve yaya ekipleri ile karantina bölgesinin dezenfekte edilmesi kararı alınmıştır.

Karantina ve hastalıkla mücdele hususunda tüm çalışmaların Tarım Bakanlığı’nın kontrol ve koordinesinde yapılması kararı alınmıştır.



Benzer Haberler

Gazze hastanelerindeki 7 toplu mezarda 520 cansız beden bulundu

NTV

DP Kadın Örgütü, Anneler Günü etkinliği yapmama kararı aldı

Voice Kıbrıs Haber

Brezilya’daki sel felaketinin bilançosu ağırlaşıyor

AA

Ataoğlu’ndan Holguin’e “yanlış yollara sapma” çağrısı

Voice Kıbrıs Haber

Apple iPad Pro’nun ‘Crush’ reklamı için özür diledi

NTV

“2. Lefkara Edebiyat Şöleni” başlıyor

TAK