DÜNYAFeatured

Hamas’tan çatışma çağırısı

Amerika’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanmasınn ardından başlayan gerginlik devam ediyor.

Hamas, Filistin halkına Batı Şeria, Kudüs ve Gazze’de sınıra yakın noktalarda toplanmaya ve Kudüs’ü savunmak için İsrail ordusuyla çatışmayı sürdürmeye çağırdı.

Hamas’tan yapılan açıklamada, halka tüm grup ve direnişçileriyle adil talepleri gerçekleşinceye kadar intifadayı sürdürmeye çağrısında bulunuldu.

Filistinlilerin gücünü, birlik ve beraberlikten aldığı vurgulanan açıklamada, “Bu nedenle direniş sancağı altında herkesi birleşmeye çağırıyoruz. Filistin halkı, haklarını geri alıncaya kadar intifadayı sürdürecek.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Arap ve İslam dünyasından, Filistin halkına destek vermesi ve İsrail ile ABD’nin gerçek yüzünün ortaya çıkarılması için gayret göstermesi istendi.

Öte yandan ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıması bir çok ülkede protesto edildi.

New York’un ünlü Times Meydanında binlerce kişi ABD’nin Kudüs kararını protesto etti.

Trump’ın kararını eleştiren göstericiler, “Bu kabul edilemez. Filistin özgür olacak.” ve “İsrail teröristtir, Filistin ise özgür.” sloganları atarken, “Özgür özgür Filistin. Çok yaşa Filistin.” diyerek tempo tuttu.

Göstericilerin ellerindeki “İsrail eşittir ırkçılık ve soykırım”, “Kudüs kırmızı hattır”, “İnsanlar işgal altında olunca direnme haklıdır” ve “Kudüs İslami topraklardır. Kimse bu gerçeği değiştiremez” yazılı dövizler dikkati çekti
Kanada’nın Montreal kentinde da, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildi.


Benzer Haberler

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Biden’ın sözleri tartışma yarattı: İki ülkeyi yabancı düşmanı olarak tanımladı

AA

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber