DÜNYAFeatured

Hamas lideri dünyaya duyurdu

Haftalardır devam eden Gazze’deki İsrail ablukası ile ilgili olarak Hamas liderinden çarpıcı bir açıklama geldi. Hamas lideri İsmail Haniyeh “Ateşkes konusunda anlaşmaya varmaya yakınız” dedi.

İsrail ablukasındaki Gazze’den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor… Haftalardır devam eden savaş dünyanın birinci gündemindeki yerini korurken Hamas lideri Haniye sessizliğini bozdu. Haniye’den dikkat çeken bir ateşkes anlaşması açıklaması geldi. Hamas lideri İsmail Haniyeh, Telegram’daki bir gönderide “Ateşkes konusunda anlaşmaya varmaya yakınız” dedi.

Katar’ın arabuluculuğunda burada bir araya gelen müzakereciler, 7 Ekim’de ele geçirilen çoğu İsrailli yaklaşık 240 esirin serbest bırakılmasına ve İsrail saldırılarında 13 binden fazla kişinin öldürüldüğü Gazze’de ateşkes sağlanmasına izin verecek bir anlaşma imzalamak için görüşüyor.

İsrail hapishanelerinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bazı Filistinlilerin serbest bırakılmasının da masada olduğu belirtiliyor.

Pazartesi günü ABD Başkanı Biden, esirlerin serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşmanın yakın olduğuna inandığını söylemişti.


Benzer Haberler

ABD’yi hortum vurdu: 10 bin hane elektriksiz kaldı

TRT

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Bangladeş’te son 76 yılın en uzun süreli sıcak dalgası etkili oluyor

AA

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Japonya’da şiddetli deprem!

AA

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber