FeaturedKIBRIS

“Halkın menfaatini gözardı ediyorsunuz”

CTP milletvekili ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası Eski Başkanı Fikri Toros, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun hellim tesciliyle ilgili açıklamasını kınadı.

Toros, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bakan Ertuğruloğlu’na yönelik eleştirilerde bulunarak “ Şahsi siyasi görüşlerini meşru kılmak için çırpınırken, halkın menfaatlerini gözardı etmekten hiç çekinmeyen Sayın Dışişleri Bakanı’nın bu açıklaması gerçekleri yansıtmıyor. Kendisini en sert bir şekilde kınıyorum.
Sayın Ertuğruloğlu’na çağrımdır; Enerjinizi, bu gelişmelerin sunduğu potansiyeli kazanıma dönüştürmek için gerekli olan hazırlıklara yönelik kullanın” ifadelerine yer verdi.

“TARİHİ ÖNEME SAHİP BİR GELİŞME”

Toros, hellimin AB’de tescil edilmesinin ve eş zamanlı olarak Yeşil Hat Tüzüğü kapsamına alınmasının, sürdürülebilir ekonomik kalkınma adına tarihi öneme sahip bir gelişme olduğunu belirtti.

Toros, hellimin onbinlerce kişinin geçim kaynağı olduğunu, mevcut ihracatın yüzde 38’ini oluşturduğunu kaydederek, “üretim noktasında var olan atıl kapasitenin tam potansiyeline ulaşmasına ihtiyaç duyulan bu ürünümüzün, 500 milyonluk AB pazarına erişmesinin önü açılmıştır” şeklindeki düşüncelerini paylaştı.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, bugün katıldığı bir programda Kıbrıslı Türklerin hellim konusunda komploya getirildiği yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

Voice Kıbrıs Haber



Benzer Haberler

Hellimle ilgili problemler “halı altına süpürülüyor”

TAK

1 kilodan fazla uyuşturucu ele geçirildi!

Voice Kıbrıs Haber

Yarın Anneler Günü…

TAK

Meksika’da yüzlerce anne kayıp çocuklarının bulunması için yürüyüş yaptı

AA

Kıbrıslı Türklere yönelik GYÖ’lerin bir kısmı askıda

TAK

Eurovision finali öncesi diskalifiye edildi

NTV