FeaturedKIBRIS

Kaynarca: Marjinal bir grup öğretmen kabullenemedi

Hala Sultan İlahiyat Koleji Okul-Aile Birliği Başkanı Hikmet Kaynarca, okulda öğrencilere ve öğretmenlere dini baskı ile dayatma uygulandığı iddialarını yalanladı.

Hala Sultan İlahiyat Koleji’ndeki bir grup öğretmenin okulda öğrencilere ve öğretmenler baskı ve dayatma yapıldığı iddiasını Okul-Aile Birliği Başkanı Hikmet Kaynarca, yalanladı.

Kaynarca, Milli Eğitim Bakanlığı’na konuyla ilgili dilekçe gönderen bir grup öğretmeni “marjinal” olarak nitelediği yazılı açıklamasında söz konusu öğretmenlerin okulda yaşandığını iddia ettiği olayların doğru olmadığını savundu.

“KKTC toplumu tarafından benimsenmiş okulumuzu, marjinal diyebileceğimiz bir grup maalesef bir türlü kabullenememiş, her fırsatta okulumuzla ilgili olumsuz algı oluşturma çabalarına girişmişlerdir” diyen Kaynarca, genelin görüşünü yansıtmayan iddiaları gündeme getiren birkaç öğretmen dışında da okuldaki öğretmenlerin büyük çoğunluğunun okul ortamından son derece mutlu olduğunu iddia etti.

Kaynarca, “Dolayısıyla okul-aile birliği olarak; eğitim kalitesiyle, başarılarıyla gündeme gelen okulumuzun, algı oyunlarıyla bu şekilde olumsuz olarak gündeme getirilmesini kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.

Kaynarca’nın Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde görevli bir grup öğretmenin anlattıklarına karşı yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Öğrencilerimizin yüzlerinde huzur ifadesi görmekteyiz”

“Hala Sultan İlahiyat Koleji açıldığı günden itibaren KKTC halkının güven ve takdirini kazanmış bir okuldur. 6 yıl gibi kısa bir zaman diliminde 1025 öğrenci sayısına ulaşması, her yıl kolej başvurularına kontenjanın 3 katı başvuru olması, bu okulun toplum nazarında benimsendiğinin ve desteklendiğinin bir göstergesidir.

Bu süreçte okulda her zaman barış ve huzur iklimi hakim olmuş, belki de okulumuz, güzel adamızda, sevgi ve hoşgörünün, farklılıklara saygının en güzel örnekliğini teşkil etmiştir. Karpaz’dan Lefke’ye, Güzelyurt’tan Gazimağusa’ya, Girne’den Lefkoşa’ya adanın her bölgesinden okulumuza gelen öğrencilerimizin yüzlerinde her zaman memnuniyet ve huzur ifadelerini görmekteyiz.

Dini değerleri özümsemiş, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, akademik alanda da başarılı, vatanına milletine gönülden bağlı nesiller yetiştirme amacına hizmet ettiğine inandığımız Hala Sultan İlahiyat Koleji’ni, velilerimiz ve öğrencilerimiz bilerek tercih etmişler ve bu doğrultuda eğitim alma özgürlüğünü kullanarak okulumuzu seçmişlerdir.

“Okulumuzu, marjinal diyebileceğimiz bir grup maalesef bir türlü kabullenememiş”

KKTC toplumu tarafından benimsenmiş okulumuzu, marjinal diyebileceğimiz bir grup maalesef bir türlü kabullenememiş, her fırsatta okulumuzla ilgili olumsuz algı oluşturma çabalarına girişmişlerdir. Bu marjinal grubun sözcülüğüne soyunan ve okulumuza kapatma davası açan malum eğitim sendikası, amacına ulaşamamış ve okulun kapatılma talebi mahkeme tarafından reddedilmiştir.

Okulu kapatma amacına ulaşamayanlar, bu sefer de sendikanın sözcülüğüne soyunmuş birkaç öğretmen eliyle okulda huzursuzluk çıkarmaya çalışmakta ve okulun kurumsal kimliğine zarar vermeyi amaçlamaktadırlar.

Hala Sultan’da çocukları okuyan veliler olarak çok iyi biliyoruz ki; gazetede yer alan iddiaların hiç biri doğru değildir. Genelin görüşünü yansıtmayan bu iddiaları gündeme getiren birkaç öğretmen dışında da okuldaki öğretmenlerin büyük çoğunluğu okul ortamından son derece mutlu olduğunu biliyoruz.

Derdi Türkiye ile olan ama, Türkiye’den gelen öğretmenler üzerinden Türkiye ile hesaplaşmaya çalışan, derdi din eğitimine karşı çıkmak olan ama okuldaki Kur’an dersi ve okulda yapılan yarışmalar üzerinden din karşıtlığı yapmaya çalışan bu marjinal birkaç öğretmenin ise bu ruh haliyle, bu zihniyetle ve bu önyargılarıyla gerçeği görmeleri ve mutlu olmaları pek de mümkün görünmemektedir.

Dolayısıyla okul-aile birliği olarak diyoruz ki; eğitim kalitesiyle, başarılarıyla gündeme gelen okulumuzun, algı oyunlarıyla bu şekilde olumsuz olarak gündeme getirilmesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Müdürümüz, idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz okul ortamından ve okuldaki huzur ikliminden son derece memnundurlar. Kimsenin, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin huzurunu kaçırmaya, kendi önyargılarını gerçekmiş gibi aktararak okulumuzu karalamaya hakkının olmadığını siz değerli KKTC kamuoyuna saygıyla ifade ediyoruz”.


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber