FeaturedKIBRIS

Hacitofi 4 freski teslim ediyor

Lahey’de yaşamakta olan Maraş kökenli Rum, 4 yıldır tasarrufunda bulundurduğu 4 parça freski (duvar resmi) bugün Kıbrıs Cumhuriyeti’ne teslim ediyor.

Fileleftheros, Kıbrıs’ın kuzeyindeki bazı kilise ve manastırlardan sökülerek yurtdışına çıkarıldığı öne sürülen fresklerin, önce Kanadalı bir koleksiyonerin, ardından da (2014’te) Lahey’de yaşamakta olan Tasula Hacitofi isimli Rum kadının eline geçtiğini yazdı.

Habere göre Hacitofi 4 parça freski ya Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’e Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlık Sarayı’nda veya Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’e Lahey’deki Kıbrıs Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nde teslim etme şartı koştu ancak Kıbrıs Cumhuriyeti kabul etmedi. Freskler bugün Lahey’deki büyükelçilikte, Kıbrıs Cumhuriyeti Eski Eserler Dairesi’nin bağlı bulunduğu Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Vasiliki Anastasiadi tarafından teslim alınacak.

Gazete Kıbrıs Cumhuriyeti Eski Eserler Dairesi’nin geçen kasım ayında Hacitofi’ye mektup göndererek, freskleri tasarrufunda bulundurmasının suç olduğunu ve derhal Lahey’deki Kıbrıs Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne teslim etmesini istediğine işaret etti.

Haberde Tasula Hacitofi’nin “Walk Of Truth” örgütünün kurucusu da olduğu ve Kıbrıs Cumhuriyeti Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu I. Hrisostomos döneminde de bazı kilise eserlerinin Kıbrıs’ın kuzeyiine iadesinde işbirliği yaptığı belirtildi.

(TAK)


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber