"Yüzde 15'lik oranla dünyada ilk 10 ülke arasındayız"

Voice Kıbrıs Haber
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, salgın döneminde KKTC’de özveriyle ortaya konan sağlık mücadelesi ve dayanışmanın takdire şayan olduğunu belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle nüfusun yaklaşık yüzde 15’i aşılandı. KKTC bu oranla dünyada ilk 10 ülke arasında” dedi.
Tatar, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Tatar, mesajda, tıp doktorluğu mesleğinin, üniversitedeki eğitim süreciyle ile başlayarak sürekli yenilenmeyi mecbur kılan, bilimsel, sosyal ve teknolojik gelişmeleri izleyerek araştırmaların merkezinde olmayı gerektiren bir meslek olduğu, tüm dünyanın içinden geçmekte olduğu Covid 19 salgını sürecinde bir kere daha gözler önüne serdiğini kaydetti.
Covid 19 salgınının tıbbın büyük öneminin hatırlanmasına vesile olduğunu ifade eden Tatar, şöyle devam etti:
“Tüm sağlık çalışanları başta olmak üzere, halkımızın, bu süreçte özveriyle ortaya koydukları sağlık mücadelesi ve dayanışma takdire şayandır. Bilim insanlarının tanı ve tedavi amaçlı geliştirdikleri yöntemlerin uygulanmasıyla KKTC’de de pandemi mücadelesinde önemli yol kat edilmiştir. Türk doktorları ve diğer sağlık çalışanlarının tıp bilimini yönlendiren gelişmelere kimi zaman öncülük edip kimi zaman da doğrudan büyük katkı sağladığında bu süreçte gururla şahit olduk.”
HALKIN YÜZDE 15’İ AŞILANDI
Birleşmiş Milletler üyesi 193 ülke arasından 50 ülkede eş zamanlı Covid 19 aşısı yapılmaya başlandığını kaydeden Tatar, “Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle KKTC de bu 50 ülkeyle aynı anda aşı programında yer almıştır. Nüfusun yaklaşık yüzde 15’i aşılanan KKTC, bu oranla dünyada ilk 10 ülke arasındadır” dedi.
Sağlıklı yaşam her bireyin en temel hakkı olduğu gibi kaliteli sağlık hizmetleri günümüzde çağdaşlığın bir göstergesi olduğunu ifade eden Tatar, “Bu bağlamda, ülkemizde son 1 yılda, sağlık alanında yapılan global ölçekteki altyapı yatırımları, kamusal sağlığın gelecekteki teminatı niteliğindedir.
14 Mart Tıp Bayramı’nda, kendisini insanlık sağlığına adayan tüm doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımıza şahsım ve vatandaşlarım adına bir kez daha teşekkürlerimi sunarken, canımızı emanet ettiğimiz tüm sağlık çalışanlarının her daim yüreğimizde ayrı bir yere sahip olduğunu vurgulamak istiyorum” dedi.
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
Londra'nın dünyaca ünlü "Oxford Caddesi" yayalaştırıldı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (26 Ekim 2026)
Dünyanın ilk kanser aşısı melanomun nüksetme veya ölüm riskini yüzde 42 azalttı
Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, sonuçları tanımadığını duyurdu
Borsa günü yüzde 0,31 değer kazanarak tamamladı
Holguin "Bir anlaşmaya hem çok uzak hem çok yakınız”
İsrail, Güney Kıbrıs'a açık deniz karakol gemisi tedarik edecek
TDP’den YSK’ya başvuru… Ekinci “Bu artık seçimin güvenilirliği meselesi”
Çarşamba ve cuma günü bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak




