Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İkamet izinsiz 10 kişi tutuklandı, 3 araç trafikten men edildi Sevgül Uludağ, iki toplumlu etkinlikle anıldı İncirli “Ortaya koyduğunuz argümanların hiçbirinin doğruluğu ve geçerliliği yoktur” TEL-SEN Başkanı Üredi “Fibere değil, şeffaflık ve hukuki güvence eksikliğine itiraz ediyoruz” Thalassaemia Derneği’nden acil kan bağışı çağrısı Alaniçi İlkokulu’nun eksikleri giderilerek okul daha modern ve işlevsel hale getirildi İncirli "Acı gündemi istismar ederek kendi ajandanızı Genel Kurul gündeminin içine iliştiriyorsunuz" “Hayvan Fizyoterapisi Eğitimi İşbirliği Protokolü” imzalandı Meclis'in gündeminde Filo Jet faciasıyla ilgili iki araştırma önergesi var Kahve üretimi yapan işletmede yangın TCMB yılın ikinci faiz kararını açıkladı Haspolat'daki ölümlü iş kazasıyla ilgili yeni gelişme! ARUCAD’da 2026-2027 Akademik Yılı için öğrenci kabulü devam ediyor Makenzi Plajı'nda hayatını kaybeden şahsın ölüm nedeni açıklandı Ercan'da 8 aylık yolcu trafiği 4 milyona yaklaştı 39 yaşındaki kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Erhürman “Bu topraklarda bölünmeyi, parçalanmayı, öfkeyi, kini, nefreti değil, sevgiyi, medeniyeti, insaniyeti besleyeceğiz” Nöbetçi eczaneler (10 Eylül 2026) TCMB faiz kararını açıklayacak Borak "Karpaz'da yapılacak projeler kontrollü ve planlı olmalı" İkamet izinsiz 10 kişi tutuklandı, 3 araç trafikten men edildi Sevgül Uludağ, iki toplumlu etkinlikle anıldı İncirli “Ortaya koyduğunuz argümanların hiçbirinin doğruluğu ve geçerliliği yoktur” TEL-SEN Başkanı Üredi “Fibere değil, şeffaflık ve hukuki güvence eksikliğine itiraz ediyoruz” Thalassaemia Derneği’nden acil kan bağışı çağrısı Alaniçi İlkokulu’nun eksikleri giderilerek okul daha modern ve işlevsel hale getirildi İncirli "Acı gündemi istismar ederek kendi ajandanızı Genel Kurul gündeminin içine iliştiriyorsunuz" “Hayvan Fizyoterapisi Eğitimi İşbirliği Protokolü” imzalandı Meclis'in gündeminde Filo Jet faciasıyla ilgili iki araştırma önergesi var Kahve üretimi yapan işletmede yangın TCMB yılın ikinci faiz kararını açıkladı Haspolat'daki ölümlü iş kazasıyla ilgili yeni gelişme! ARUCAD’da 2026-2027 Akademik Yılı için öğrenci kabulü devam ediyor Makenzi Plajı'nda hayatını kaybeden şahsın ölüm nedeni açıklandı Ercan'da 8 aylık yolcu trafiği 4 milyona yaklaştı 39 yaşındaki kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Erhürman “Bu topraklarda bölünmeyi, parçalanmayı, öfkeyi, kini, nefreti değil, sevgiyi, medeniyeti, insaniyeti besleyeceğiz” Nöbetçi eczaneler (10 Eylül 2026) TCMB faiz kararını açıklayacak Borak "Karpaz'da yapılacak projeler kontrollü ve planlı olmalı"
Dolar
Euro
Sterlin

"Yaşlı Bakım Evi Projesi ile ilgili çalışmalar son aşamaya geldi"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Yaşlı Bakım Evi Projesi ile ilgili çalışmalar son aşamaya geldi"
Reklam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
Çağman, “Değerlerimizin ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek,  öncelikle hem insani hem de vicdani bir sorumluluk olmalıdır” dedi.

Her yıl 18-24 Mart Yaşlılar Haftası’nda,  “yaşlılara gösterilen saygının özel günlerle sınırlı kalmaması, yaşam boyunca sürmesi” mesajıyla Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından etkinlikler düzenlenmekte olduğunu fakat bu yılki koşullar nedeniyle, etkinlikleri iptal etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Çağman, yaşlıların en büyük ihtiyaçlarının ilgi, şefkat ve sevgi olduğunu hatırlattı.

Çağman, yaşlıların toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamanın Bakanlık’ın görevlerinin başında geldiğini, Bakanlık’a bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesindeki Lapta Huzurevi’nde 26 yaşlıya barınma hizmeti sunulduğunu, ülkedeki yedi özel yaşlı bakım evi de Bakanlık tarafından düzenli olarak denetlendiğini belirtti.

Çağman, yaşlılara daha kaliteli ve modern hizmet verecek bir tesisin hizmete kazandırılması için Bakanlık tarafından ‘’Yaşlı Bakım Evi Projesi ’’ hazırlandığını ve projeyle ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini de duyurdu.

Yaşlıların, yaşanmışlıklarıyla geçmiş, örnek alınacak tecrübeleriyle gelecek olduklarını ifade eden Çağman, mesajının devamında şunları kaydetti:
“Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak bizler, devletimizin ve hükümetimizin desteğiyle, yaşlılarımızın kimseye muhtaç olmadan insan onuruna yakışır şekilde yaşamasına imkan tanımak için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bu duygu düşüncelerle, bizleri bugünlere getiren ve geleceğe hazırlayan tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı kutlayarak ellerinden öper, tüm yaşlılarımıza sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler dilerim.’’

Voice Kıbrıs Haber/TAK

Benzer haberler

Featured
İkamet izinsiz 10 kişi tutuklandı, 3 araç trafikten men edildi 10 Eyl 2026 15:53 Sevgül Uludağ, iki toplumlu etkinlikle anıldı 10 Eyl 2026 15:49 İncirli “Ortaya koyduğunuz argümanların hiçbirinin doğruluğu ve geçerliliği yoktur” 10 Eyl 2026 15:37 TEL-SEN Başkanı Üredi “Fibere değil, şeffaflık ve hukuki güvence eksikliğine itiraz ediyoruz” 10 Eyl 2026 15:32 Thalassaemia Derneği’nden acil kan bağışı çağrısı 10 Eyl 2026 15:29 Alaniçi İlkokulu’nun eksikleri giderilerek okul daha modern ve işlevsel hale getirildi 10 Eyl 2026 15:25 İncirli "Acı gündemi istismar ederek kendi ajandanızı Genel Kurul gündeminin içine iliştiriyorsunuz" 10 Eyl 2026 15:19 “Hayvan Fizyoterapisi Eğitimi İşbirliği Protokolü” imzalandı 10 Eyl 2026 14:41 Meclis'in gündeminde Filo Jet faciasıyla ilgili iki araştırma önergesi var 10 Eyl 2026 14:31