Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
3. Lefkoşa Kültür, Tarih Bellek Günleri başladı Bıçaklı "Kıb-Tek yönetimi ve genel müdür sorgulanmalı” Mannaş "Su geçirmez kapılar kapalı olsaydı yolcuların tamamı kurtarılabilirdi" Yiğit “Kalkınma Bankası’ndaki münhalin kişiye özel olduğu aşikâr” Güney Kıbrıs’taki Gilan (Ceylan) Köyü Camii’nde koruma çalışmaları tamamlandı Kıbrıs Rum Meteoroloji Dairesi sarı alarm verdi Gazimağusa’da tenis kompleksi projesinin ilk etabında altı kort tamamlandı Dere yatağında çıkan yangın narenciye bahçesine zarar verdi Sevil Emirzade Belgeseli, 7 Ekim’de gösterilecek Gönyeli'de trafik kazası: Aracın çarptığı yaya yaralandı! Çeler “Trafo kazasında ihmali saptanan herkes hakkında gereken işlem yapılmalıdır" Şirinevler'deki iş kazasıyla ilgili yeni gelişme Üstel “Barıştan söz edip silahlanmak büyük bir çelişkidir” 28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu! Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum öğretmenlerden ortak mesaj "Eğitimde barış ve sosyal adalet" Yoannidis “Kıbrıs Schengen’e hazır” En fazla yağış Taşkent'te kaydedildi Gemi faciası zanlıları bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı AB, atık kurallarına uymadığı gerekçesiyle Güney Kıbrıs'ı Adalet Divanına sevk etti Zaroğlu “Herkes kendini üçüncü parti gösterme gayretinde" 3. Lefkoşa Kültür, Tarih Bellek Günleri başladı Bıçaklı "Kıb-Tek yönetimi ve genel müdür sorgulanmalı” Mannaş "Su geçirmez kapılar kapalı olsaydı yolcuların tamamı kurtarılabilirdi" Yiğit “Kalkınma Bankası’ndaki münhalin kişiye özel olduğu aşikâr” Güney Kıbrıs’taki Gilan (Ceylan) Köyü Camii’nde koruma çalışmaları tamamlandı Kıbrıs Rum Meteoroloji Dairesi sarı alarm verdi Gazimağusa’da tenis kompleksi projesinin ilk etabında altı kort tamamlandı Dere yatağında çıkan yangın narenciye bahçesine zarar verdi Sevil Emirzade Belgeseli, 7 Ekim’de gösterilecek Gönyeli'de trafik kazası: Aracın çarptığı yaya yaralandı! Çeler “Trafo kazasında ihmali saptanan herkes hakkında gereken işlem yapılmalıdır" Şirinevler'deki iş kazasıyla ilgili yeni gelişme Üstel “Barıştan söz edip silahlanmak büyük bir çelişkidir” 28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu! Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum öğretmenlerden ortak mesaj "Eğitimde barış ve sosyal adalet" Yoannidis “Kıbrıs Schengen’e hazır” En fazla yağış Taşkent'te kaydedildi Gemi faciası zanlıları bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı AB, atık kurallarına uymadığı gerekçesiyle Güney Kıbrıs'ı Adalet Divanına sevk etti Zaroğlu “Herkes kendini üçüncü parti gösterme gayretinde"
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Toplu taşıma başlıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Toplu taşıma başlıyor
Reklam

Şehiriçi ve şehirlerarası toplu taşıma faaliyetleri, bugün itibariyle başlıyor. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre faaliyetler şu kurallar ile başlayacak:

“Tüm araçlar sefer öncesinde ve sonrasında dezenfekte edilecek. Şoförler ve biletçiler maske kullanacak. Tüm yolcuların maske takması zorunlu olacak. Her araçta sefer esnasında el dezenfektanı bulundurulacak. Her araç kapasitesi kadar yolcu alabilecek. Her araç sık aralıklarla havalandırılacak. Tüm güzergâhlar Trafik Dairesi müfettişleri ve Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı müfettişlerince sıklıkla denetlenecek. 1181 Alo Ulaşım Hattı bu çerçevede yaşanabilecek her türlü sorun için 7/24 devrede olacak”. Bu çerçevede özellikle kapalı olan dönem içerisinde sektörün karşı karşıya kaldığı sıkıntılar ışığında da bir dizi çalışma hayata geçirilecek. Buna göre yarın başlayacak seferler, sektör temsilcileri ile gözlemlenecek ve özellikle yolcu potansiyeli çerçevesinde sektör ile belirlenecek süre boyunca teşvik uygulaması yapılacak. Yine sektör temsilcileri ile belirlenecek kapsamda belli bir süre zarfında sektöre bir can suyu olabilecek mazot girdi desteği sistematiği şekillendirilecek. Sektörün içinde bulunduğu darboğazı aşabilmek adına bakanlık ile işbirliği içinde işletmecilerin büyüklüğüne göre yararlanabilecekleri, acil finansman ihtiyaçlarını çözebilecekleri kredi imkânları çalışması yapılacak. (TAK)

Benzer haberler

Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı 6 May 2023 17:36 Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı 26 Nis 2023 16:11 Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi 21 Nis 2023 10:16 "Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var” 18 Nis 2023 16:57 Güneyde Covid-19 4 can daha aldı! 31 Mar 2023 14:15 Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti 29 Mar 2023 11:45 Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti! 24 Mar 2023 10:56 Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka 17 Mar 2023 19:22 Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm 10 Mar 2023 19:20