Salamis sahilinde çevre temizliği yapıldı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Yeşil Mağusa Derneği, Yeniboğaziçi Belediyesi ve bölge sakinleri işbirliğinde bugün Salamis sahilinde çevre temizliği gerçekleştirildi.
Etkinlikte konuşan Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar bölgenin caretta kaplumbağalarının yumurtladığı ve çeşitli bitkilerin yetiştiği özel bir bölge olduğunu belirterek, bölgeyi bu nedenle özel koruma altına almayı amaçladıklarını söyledi ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakılmasının önemine vurgu yaptı.
Bölge sakinleri adına konuşan Prof.Dr Turgay Avcı da ülkenin zenginliklerinden olan sahillerin kullanıldıktan sonra yeniden temiz bırakılmasının gerekliliğine vurgu yaparak, bölgede ayrıca çeşitli bitki türlerinin yetiştiğini ve caretta kaplumbağalarının yumurtladığını anımsattı ve herkesi çevreye karşı duyarlı olmaya davet etti.
(BRT) Benzer haberler
Featured
Suriye’de Esad rejiminin devrilmesinin ardından ilk Halk Meclisi oturumu yapıldı
Trump "Hürmüz Boğazı açık, dün gece onları fena vurduk"
Meta gizlilik tepkilerinin ardından yeni yapay zekayı çekti
ABD Senatörü Lindsey Graham 71 yaşında hayatını kaybetti
Çocuklara sosyal medya yasağı 20'den fazla ülkeye yayıldı
Kırmızı kart olayı sonrası tartışmaları alevlendirecek karar
CENTCOM "Hürmüz Boğazı tüm gemilerin geçişine açıktır"
İran'da sanayiye yönelik elektrik kesintisi haftada 2 güne çıkarıldı
KHK Başkanı Köseoğlu "Bugün gerçekleşen yazılı sınavlar sorunsuz geçti"



