Tarım Dairesi "Tahıl arazilerinde yaprak hastalığı görüldü"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Tarım Dairesi, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı tahıl arazilerinde yaprak leke hastalığı görülmeye başlandığını açıkladı ve üreticilere tahıl alanlarını kontrol etme tavsiyesinde bulundu.
Tarım Dairesinden yapılan açıklamada, “Tahıl ekimi yapılan arazilerde, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve neme bağlı olarak mantari (fungal) yaprak leke hastalıkları görülmektedir” denildi.
Hastalığın sap ve dane hasadında kayıplara yol açabileceği uyarısında bulunulan açıklamada, üreticilere tahıl alanlarını kontrol etme tavsiyesinde bulunuldu.
Açıklamada, Bitki Koruma Ürünleriyle ilgili tavsiye listesinin, Tarım Dairesi Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde (tarimdairesi.gov.ct.tr) bulunduğu kaydedildi ve tavsiye listelerindeki uyarılara da dikkat edilmesi istendi.
Hastalığın sap ve dane hasadında kayıplara yol açabileceği uyarısında bulunulan açıklamada, üreticilere tahıl alanlarını kontrol etme tavsiyesinde bulunuldu.
Açıklamada, Bitki Koruma Ürünleriyle ilgili tavsiye listesinin, Tarım Dairesi Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde (tarimdairesi.gov.ct.tr) bulunduğu kaydedildi ve tavsiye listelerindeki uyarılara da dikkat edilmesi istendi. Benzer haberler
Featured
YSK “Kamu ve kooperatif kuruluşlarında çalışan adayların izne çıkmaları gerekmektedir”
Lefkoşa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışması yapılacak
Avrupa'da havada panik: 10'dan fazla yolcu uçağında bomba ihbarı yapıldı
AB Eğitim Fuarı, 10-11 Kasım tarihlerinde Lefkoşa'da yapılacak
Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği yeni yönetimini belirleyecek
Güney Kıbrıs’ta “Plegma” operasyonu: 26 kişi tutuklandı, toplamda yaklaşık 250 kilo uyuşturucu ele geçirildi
RDÜ ve CES arasında iş birliği protokolü imzalandı
Hristodulidis “Kıbrıs konusunda hafta sonu somut açıklamalar yapılabilir”
Alper Haliloğlu genç yaşta hayatını kaybetti




