Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kiprianu “Matematiksel kesinlikle nihai taksime sürükleniyoruz” Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararına odaklandı Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor” Drenjanin "Türkiye’nin uluslararası hukuka saygı göstermesini bekliyoruz" İki toplumlu “İklim Değişikliği ve Kıbrıs" paneli düzenleniyor KTÖS "KGS'de pedagojik skandal" İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı, 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Erhürman Milli Takım'ı kutladı “Onlarla gurur duyuyoruz” ABD'de haziranın ilk günlerindeki aile içi cinayetler endişeye neden oldu Cumhurbaşkanı Erhürman, Holguin ile yarın görüşecek Diş sıkma sadece dişleri değil yaşam kalitesini de bozuyor Meteoroloji Dairesi Müdürü "El Nino Kıbrıs’ı dolaylı etkileyebilir" Nöbetçi Eczaneler (7 Haziran 2026) ABD'de festival alanına silahlı saldırı! Filistin Esirler Medya Ofisi "Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor" Kiprianu “Matematiksel kesinlikle nihai taksime sürükleniyoruz” Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararına odaklandı Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor” Drenjanin "Türkiye’nin uluslararası hukuka saygı göstermesini bekliyoruz" İki toplumlu “İklim Değişikliği ve Kıbrıs" paneli düzenleniyor KTÖS "KGS'de pedagojik skandal" İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı, 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Erhürman Milli Takım'ı kutladı “Onlarla gurur duyuyoruz” ABD'de haziranın ilk günlerindeki aile içi cinayetler endişeye neden oldu Cumhurbaşkanı Erhürman, Holguin ile yarın görüşecek Diş sıkma sadece dişleri değil yaşam kalitesini de bozuyor Meteoroloji Dairesi Müdürü "El Nino Kıbrıs’ı dolaylı etkileyebilir" Nöbetçi Eczaneler (7 Haziran 2026) ABD'de festival alanına silahlı saldırı! Filistin Esirler Medya Ofisi "Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor"
Dolar
Euro
Sterlin

Plakalarda yeni dönem

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Plakalarda yeni dönem

Hemen her şeyin akıllandığı günümüzde plakalar da bu trende uydu.

Araç plakaları akıllanıyor. Peki bu ne anlama geliyor? Araçların ön ve arka tarafına taktığınız plakalar artık sadece plaka bilgilerinizi paylaşmayacak!

Geliştirilen özel bir teknoloji sayesinde plakalar kendi başlarına sürücülerin araçlarını çok daha kolay park edebilmelerini sağlayacak. Peki bir plaka bunu nasıl yapacak dersiniz?

Öncelikle plakalarda bulunan sensörler Android telefonlarla bağlantılı çalışıyor. Siz herhangi bir nesneye fazlaca yaklaştığınızda telefonunuzdan bunu anbean takip edebiliyorsunuz.

Telefonda aracınızın o an nereye yakın temas halinde olduğunu görüyorsunuz.

Telefona gelen bildirimler sayesinde ayrıca park sensörüne ihtiyaç kalmıyor. Ancak daha da önemlisi bu plakaların görevi sadece park sensörü olmak da değil!

Ayrıca aracınızın konumunu da anbean izlemenizi sağlıyor ve harita üzerinden aracınızı elinizle koymuş gibi buluyorsunuz.

Kablosuz çalıştığından ve de gücünü aküden değil kendi içindeki bataryasından aldığından kablo karmaşası da ortadan kalkıyor. Hemen her araçta bu plakaları kullanabiliyorsunuz.

Bu plakalar iPhone'larla çalışmıyor; şimdilik sadece Android telefonlarla uyumlu.

(NTV)

Benzer haberler

Teknoloji
Kıbrıs RoboFest 7 Haziran’da yapılacak 2026-06-05 18:03:00 Dünyada bir ilk: Yapay zeka aşı geliştirdi 2026-06-05 08:11:00 NASA, Mars yörüngesinde 11 yıldan fazla araştırmalar yapan MAVEN misyonunu sonlandırdı 2026-06-04 21:40:00 İnsansı robot pazarında yatırım yarışı kızışıyor 2026-06-04 10:32:00 Öğrencilere 'yapay zeka kullanmayın' dediği makaleyi yapay zekaya yazdırdı 2026-06-03 10:14:00 Microsoft yeni kuantum çipini tanıttı 2026-06-03 08:46:00 Gençlerin yaklaşık beşte biri psikolojik destek için yapay zekâ robotlarını kullanıyor 2026-06-02 08:37:00 Yapay zeka yarışında yeni dev 2026-05-29 10:19:00 Origin'in New Glenn roketi, test sırasında patladı 2026-05-29 09:43:00