Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Hamas "Netanyahu arabulucuların çabalarını baltalıyor" Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 300'den fazla ölüm kaydedildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Ağustos 2026) Hocanın Güzelyurt Meslek Lisesi'ndeki olaya ilişkin açıklama yaptı Yılmaz "Fiber Projesi, stratejik bir kalkınma hamlesidir" Kolombiya'daki depremde can kaybı 300'ü aştı Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi Özersay “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz” AJet'ten yurt dışı biletlerde 29 dolardan başlayan fiyatlarla indirim kampanyası İncirli “Kayıt dışı yaşamla mücadele önceliklerimizin başında” Borsa günü yüzde 2,34 değer kazanarak tamamladı İstanbul Adalar'da peş peşe depremler Üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi: 7 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi GABFEST 2026’da 3x3 sokak basketbolu kayıtları başladı Fiber optik ek protokolü Ankara'da imzalandı Hava sıcaklığı iç kesimlerde 40 dereceye kadar çıkacak Akpınar “YÖDAK üniversiteleri sıralamak yerine yükseköğretimi planlamalıdır" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasının 66. duruşması sona erdi Sağlık Bakanlığı HPV aşısı uygulamasının uzatıldığını duyurdu Nöbetçi eczaneler (19 Ağustos 2026) Hamas "Netanyahu arabulucuların çabalarını baltalıyor" Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 300'den fazla ölüm kaydedildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Ağustos 2026) Hocanın Güzelyurt Meslek Lisesi'ndeki olaya ilişkin açıklama yaptı Yılmaz "Fiber Projesi, stratejik bir kalkınma hamlesidir" Kolombiya'daki depremde can kaybı 300'ü aştı Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi Özersay “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz” AJet'ten yurt dışı biletlerde 29 dolardan başlayan fiyatlarla indirim kampanyası İncirli “Kayıt dışı yaşamla mücadele önceliklerimizin başında” Borsa günü yüzde 2,34 değer kazanarak tamamladı İstanbul Adalar'da peş peşe depremler Üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi: 7 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi GABFEST 2026’da 3x3 sokak basketbolu kayıtları başladı Fiber optik ek protokolü Ankara'da imzalandı Hava sıcaklığı iç kesimlerde 40 dereceye kadar çıkacak Akpınar “YÖDAK üniversiteleri sıralamak yerine yükseköğretimi planlamalıdır" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasının 66. duruşması sona erdi Sağlık Bakanlığı HPV aşısı uygulamasının uzatıldığını duyurdu Nöbetçi eczaneler (19 Ağustos 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Özersay “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Özersay “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz”
Reklam

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, kamu reformunun acil ihtiyaç olduğunu belirterek, “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz” dedi.

HP heyeti, Kıbrıs Türk Emekliler Derneği’ni ziyaret ederek, Başkan Özer Çelik ve Dernek mensuplarıyla bir araya geldi.

HP’den yapılan açıklamaya göre, ziyaret sırasında Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay’a, Genel Sekreter Turgut Alas, Lefkoşa İlçe Başkanı Mustafa Kendir ve partililer eşlik etti.

-Özersay

Özersay ziyarette yaptığı konuşmada, devletin ve kamunun bir an önce ayağa kaldırılması gerektiğini belirterek, liyakate dayalı bir devlet yapısı için kamu reformunun acil bir ihtiyaç olduğu kaydetti.

“Göreve gelir gelmez Halkın Partisi olarak bu konuda adım atmakta kararlıyız.” diyen Özersay, geçici işçi statüsünün yeniden ele alınması gerektiğini belirttti.

Üçlü kararnamenin kapsamının daraltılması gerektiğini kaydeden Özersay, “Kamu hizmetinde dijital dönüşüm de artık kaçınılmazdırç.” dedi.

-“Kriz yönetiminde rüştümüzü ispat etmiş bir partiyiz”

Ziyarette ekip arkadaşlarını da tanıtan Özersay, “Son beş yıldır parti içinde yeniden yapılanmaya gittik, tüzüğümüzü değiştirdik ve kadromuzu yeni görevlerle ülke yönetimine daha hazır hale getirdik. Kamuda ve özelde gerçekten başarılı, tecrübe sahibi ve güvenilir isimler partimize katıldı. Böylece çok daha güçlü bir kadroyla yolumuza devam ediyoruz.” diye konuştu.

Halkın Partisi’nin hükümet ortağı olarak pandeminin yönetilmesinde başarılı bir iş çıkardığını kaydeden Özersay, “Halkın Partisi, kriz yönetiminde rüştünü ispat etmiş olan bir siyasi partidir ve tecrübe sahibidir. Bugün ülkenin içinde bulunduğu hal de bir kriz durumudur.” dedi.

Benzer haberler

Featured
Hamas "Netanyahu arabulucuların çabalarını baltalıyor" 19 Ağu 2026 21:54 Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 300'den fazla ölüm kaydedildi 19 Ağu 2026 21:35 Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Ağustos 2026) 19 Ağu 2026 21:23 Hocanın Güzelyurt Meslek Lisesi'ndeki olaya ilişkin açıklama yaptı 19 Ağu 2026 21:10 Yılmaz "Fiber Projesi, stratejik bir kalkınma hamlesidir" 19 Ağu 2026 21:05 Kolombiya'daki depremde can kaybı 300'ü aştı 19 Ağu 2026 20:39 Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi 19 Ağu 2026 20:31 AJet'ten yurt dışı biletlerde 29 dolardan başlayan fiyatlarla indirim kampanyası 19 Ağu 2026 19:12 İncirli “Kayıt dışı yaşamla mücadele önceliklerimizin başında” 19 Ağu 2026 19:08