Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi

Voice Kıbrıs Haber
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon, temmuz ayında enerji fiyatlarındaki artışın etkisiyle yüzde 2,9'a çıktı.
Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi ve Avrupa Birliği'nin (AB) temmuz ayı enflasyon nihai verilerini açıkladı. Buna göre, Euro Bölgesi'nde haziranda yüzde 2,8 olan yıllık enflasyon, temmuzda yüzde 2,9'a çıktı. Enflasyon, temmuzda aylık bazda ise yüzde 0,2 oldu. Geçen yılın temmuz ayında Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 2 seviyesinde bulunuyordu.
Eurostat'ın açıkladığı öncü verilerde de temmuz ayı yıllık enflasyonu yüzde 2,9, aylık enflasyonu yüzde 0,2 olarak tahmin edilmişti.
Euro Bölgesi'nde temmuzda çekirdek enflasyon ise yıllık bazda yüzde 2,5, aylık bazda yüzde 0 olarak ölçüldü. Temmuz ayında enerji ürünlerinde yıllık enflasyon yüzde 10,3, hizmetlerde yüzde 3,3, gıda, alkol ve tütün ürünlerinde yüzde 1,2, enerji dışı sanayi ürünlerinde yüzde 0,9 olarak gerçekleşti.
AB'de ise haziranda yüzde 2,9 olan yıllık enflasyon temmuzda yüzde 3'e yükseldi. AB'de aylık enflasyon yüzde 0,2 seviyesinde gerçekleşti. Enflasyon, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre Almanya'da yüzde 2,8, Fransa'da yüzde 2,4, İtalya'da yüzde 2,9 ve İspanya'da yüzde 3,9 olarak hesaplandı.
Benzer haberler
Ekonomi
ABD'nin kamu borcu ilk kez 40 trilyon doları aştı
Küresel piyasalarda satış baskısının azalmasıyla pozitif fiyatlamalar öne çıkıyor
Altın 7 bin liraya dayandı: Kar satışları başladı
Döviz kurlarında son durum (20 Ağustos 2026)
Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Ağustos 2026)
Borsa günü yüzde 2,34 değer kazanarak tamamladı
Güney Kıbrıs'ın video oyunları sektöründeki geliri 3,2 milyar euroyu geçti
Petrol fiyatları güne 91,57 dolardan başladı
Borsa güne yüzde 0,17 düşüşle başladı


