Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
CTP'nin Beyarmudu Ocak Örgüt binası açıldı Borsa günü yüzde 0,09 değer kaybıyla tamamladı Yarı vücudu uçağın dışına savrulan yolcunun eşi o anları anlattı 'Öleceksek birlikte ölelim dedim' T&T Havalimanı İşletmeciliği, Maliye’ye 393 milyon 259 bin 55 TL ödeme yaptı Erdoğan'dan Erhürman'a "geçmiş olsun" telefonu Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangını nedeniyle bir köy tahliye edildi AB “Kıbrıs Özel Temsilcisi iki toplum dahil tüm paydaşlarla temas kuracak” ABD'de yıllık enflasyon haziranda beklentilerin altında kaldı Hristodulidis Von der Leyen’le biraraya geldi Üstel’in avukatı Ürcan "İlgili kişi veya kişiler hakkında hukuki süreç başlatıldı" Fidan, Guterres ile telefonda görüştü Sağlık Bakanlığı'ndan Ahmet Tan'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama! Nöbetçi eczaneler (14 Temmuz 2026) Kongo'da ebola salgınında vaka sayısı 1926’ya yükseldi Rahvancıoğlu "İşverenler sendikası yasa ile tutarsız tanımda ısrar ediyor" Hasipoğlu, Somali Aile ve İnsan Hakları Bakanı Makhzoumi ile görüştü Nijerya'da toprak kayması: 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi kayıp YKP “Uzlaşılan konularda çerçeve antlaşmasıyla adım adım ilerlenmeli” İtalya, aşırı sıcaklar ve orman yangınlarıyla mücadele ediyor İşverenler Sendikası “Yasada asgari ücretin dört kişilik bir ailenin geçim ücreti olduğuna ilişkin hüküm yok" CTP'nin Beyarmudu Ocak Örgüt binası açıldı Borsa günü yüzde 0,09 değer kaybıyla tamamladı Yarı vücudu uçağın dışına savrulan yolcunun eşi o anları anlattı 'Öleceksek birlikte ölelim dedim' T&T Havalimanı İşletmeciliği, Maliye’ye 393 milyon 259 bin 55 TL ödeme yaptı Erdoğan'dan Erhürman'a "geçmiş olsun" telefonu Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangını nedeniyle bir köy tahliye edildi AB “Kıbrıs Özel Temsilcisi iki toplum dahil tüm paydaşlarla temas kuracak” ABD'de yıllık enflasyon haziranda beklentilerin altında kaldı Hristodulidis Von der Leyen’le biraraya geldi Üstel’in avukatı Ürcan "İlgili kişi veya kişiler hakkında hukuki süreç başlatıldı" Fidan, Guterres ile telefonda görüştü Sağlık Bakanlığı'ndan Ahmet Tan'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama! Nöbetçi eczaneler (14 Temmuz 2026) Kongo'da ebola salgınında vaka sayısı 1926’ya yükseldi Rahvancıoğlu "İşverenler sendikası yasa ile tutarsız tanımda ısrar ediyor" Hasipoğlu, Somali Aile ve İnsan Hakları Bakanı Makhzoumi ile görüştü Nijerya'da toprak kayması: 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi kayıp YKP “Uzlaşılan konularda çerçeve antlaşmasıyla adım adım ilerlenmeli” İtalya, aşırı sıcaklar ve orman yangınlarıyla mücadele ediyor İşverenler Sendikası “Yasada asgari ücretin dört kişilik bir ailenin geçim ücreti olduğuna ilişkin hüküm yok"
Dolar
Euro
Sterlin

Özel "40 gün içinde Kurultay yapmalıyız"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Özel "40 gün içinde Kurultay yapmalıyız"

CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, yeniden CHP Meclis Grup Başkanı seçildi. Özel, en kısa sürede kurultaya gidilmesi yönünde çağrı yaptı.

Mutlak butlan kararının ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) mesai devam ediyor. 

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi'nin kararıyla tedbiren CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi.

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, parti genel merkezinde CHP TBMM Kapalı Grup Toplantısı yapıldı.

Özgür Özel, toplantıya katılan 96 milletvekilinden 95'inin oyuyla CHP TBMM Grup Başkanı olarak yeniden seçildi. Bir oy ise geçersiz sayıldı.

Toplantıya hastalık, cenaze ya da yurt dışında olma gibi mazeretleri nedeniyle katılamayan 42 milletvekilinden 15'inin Özel'e desteklerini bildirdiği belirtildi. CHP'nin Meclis'te 138 milletvekili bulunuyor.

"KAPALI GRUP 3 GÜN ÖNCE PLANLANDI"

CHP Genel Merkezi'nde açıklama yapan Özgür Özel “110 arkadaşımızın desteği ile grup başkanı seçildim. Bilinen ayrışmanın dışında bir ayrışma olmadığı görüldü.” dedi.

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bundan 3 yıl önce yine bir kapalı grup toplantımızda grup başkanı seçilmiştim ondan yaklaşık 5 ay sonra yapılan kongremizde genel başkan seçilmiştir. Mevcut genel başkan otomatikman grup başkanıdır. Mutlak butlan kararı çeşitli birimlere yollandı bu kararın Meclis'e de yollanması ihtimali ki doğru bir ihtimal değil. Butlan kararı çıkınca grup başkanlığı bir şekilde boşalırsa ilk kapalı grup toplantısında bu hukuki gerekliliği gündeme getirdim.

GRUP TOPLANTISINDA KİM KONUŞACAK?

Grup toplantısını grup başkanı yapar. Haftalık grup toplantılarımızı ben yapacağım. Kurultay yapılana kadar toplantıları ben yapacağım.

KURULTAY AÇIKLAMASI: EN UYGUN ZAMAN EN KISA ZAMANDIR

Şöyle bir uzlaşı olacak herkesin beklediği bir tek şey var o da kurultayın tüzüğümüzde öngörülen en kısa sürede 40 günlük bir süre içerisinde toplanmasıdır. Ya da bayramdan sonraki 40 gün içinde partiyi kurultaya götürürüz artık bu kabus biter devamında iktidar yürüyüşümüz başlar. Bir an önce kurultay kararının alınması gerekiyor. En uygun zaman en kısa zamandır.

Benzer haberler

Featured
CTP'nin Beyarmudu Ocak Örgüt binası açıldı 2026-07-14 20:18:33 Borsa günü yüzde 0,09 değer kaybıyla tamamladı 2026-07-14 19:28:56 Yarı vücudu uçağın dışına savrulan yolcunun eşi o anları anlattı 'Öleceksek birlikte ölelim dedim' 2026-07-14 19:23:40 T&T Havalimanı İşletmeciliği, Maliye’ye 393 milyon 259 bin 55 TL ödeme yaptı 2026-07-14 18:46:28 Erdoğan'dan Erhürman'a "geçmiş olsun" telefonu 2026-07-14 18:39:32 Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangını nedeniyle bir köy tahliye edildi 2026-07-14 18:17:00 AB “Kıbrıs Özel Temsilcisi iki toplum dahil tüm paydaşlarla temas kuracak” 2026-07-14 18:10:40 ABD'de yıllık enflasyon haziranda beklentilerin altında kaldı 2026-07-14 17:57:45 Hristodulidis Von der Leyen’le biraraya geldi 2026-07-14 17:30:42