“KKTC e-Devlet” mobil uygulaması 15 bini aşkın kayıtlı kullanıcıya ulaştı

Voice Kıbrıs Haber
Başbakanlık Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet Kurumu tarafından geliştirilen “KKTC e-Devlet” mobil uygulaması, 15 bini aşkın kayıtlı kullanıcıya ulaştı.
Başbakanlık Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet Kurumu’ndan verilen bilgiye göre, uygulama vatandaşların kamu hizmetlerine dijital ortamda daha hızlı, kolay ve güvenli şekilde erişebilmesi amacıyla geliştirildi.
Vatandaşlara farklı kamu hizmetlerine mobil cihazları üzerinden erişim imkânı sunan uygulama, kullanıcı dostu yapısı, kolay kullanılabilir arayüzü ve erişilebilir hizmet anlayışıyla geliştirildi. Uygulamanın, dijital devlet vizyonunun yaygınlaştırılmasına da katkı sağlaması bekleniyor.
-Ener
Başbakanlık Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet Kurumu Başkanı M. Mesut Ener, “KKTC e-Devlet” mobil uygulamasına gösterilen ilgiden dolayı vatandaşlara teşekkür ederek, dijital kamu hizmetlerinin daha etkin, hızlı ve güvenli bir yapıya kavuşturulması amacıyla çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.
Ener, kurum olarak vatandaş odaklı, erişilebilir ve sürdürülebilir dijital kamu hizmetleri anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayarak, teknik altyapının güçlendirilmesi, kurumlar arası entegrasyonun artırılması ve yeni hizmetlerin dijital ortama taşınması yönündeki çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
“KKTC e-Devlet” mobil uygulamasının, kamu hizmetlerine erişimde zaman ve mekân sınırlamalarını azaltmayı hedeflediği kaydedilirken, Başbakanlık Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet Kurumu’nun dijital devlet yapılanmasını güçlendirmek ve vatandaşların kamu hizmetlerine daha kolay erişimini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.
Benzer haberler
Featured
Leyen "İsrail'e yaptırımlar konusunda top artık üye devletlerin sahasında"
Dünya Meteoroloji Örgütü "El Nino'nun şiddetlenmesiyle aşırı hava olayları riskinin artması bekleniyor"
Döviz piyasalarında günün son rakamları (3 Haziran 2026)
Belçika'da sıcak hava dalgasında ölümler, normal seviyelerin yüzde 39 üzerine çıktı
Dünya'ya düşme tehlikesi bulunan NASA teleskobu için kurtarma operasyonu başlatıldı
Tatar, Aix-en-Provence İstinaf Mahkemesi'nin iade kararını değerlendirdi “Son derece kaygı vericidir”
Geleneksel Benon Dervişler İskele Yol Yarışı pazar günü yapılacak
Gürcafer “Hukukun siyasallaştırılması Kıbrıs'taki diyalog sürecine zarar verir”
Borsa günü yüzde 0,26 değer kaybederek tamamladı



