Cittaslow Yeniboğaziçi Belediyesi Tohum Takas Şenliği 9 Mayıs’ta

Voice Kıbrıs Haber
Cittaslow Yeniboğaziçi Belediyesi Tohum Takas Şenliği, 9 Mayıs Cumartesi günü Yeniboğaziçi Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenecek.
Belediyeden verilen bilgiye göre, “Her tohum bir umut, bir emek” sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, 10.30–12.30 arasında “İklim krizinde tohumların önemi ve biyolojik çeşitlilik” başlıklı panel yapılacak.
Panelde; Doğu Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Özge Eker, Taşkent Doğa Parkı Tohum Bankası’ndan Biyolog Tuğberk Emirzade, Ekolojik Yaşam Derneği (EKODER) Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Arca Atay ve 4K Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Solyalı konuşmacı olarak yer alacak.
Şenlikte, ata tohumu paylaşım stantları, çocuk ve yetişkin atölyeleri, halk dansları gösterisi, müzik dinletisi ve yerel ürünler yer alacak.
Program akışına ilişkin detaylı bilgiye Yeniboğaziçi Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından ve @cittaslowyenibogazici2013 @yenibogazicibelediyesi Instagram hesabından ulaşılabilir.
Organizasyon ekibi, Cittaslow vizyonu doğrultusunda ata tohumlarının korunması ve bu alandaki doğru bilginin yaygınlaştırılmasına öncülük ettiklerini vurgulayarak tüm halkı etkinliğe davet etti.
Etkinlik konumu ise şöyle: https://maps.google.com/?q=35.197803,33.874809
Benzer haberler
Featured
Güney Kıbrıs Holguin’in Brüksel ziyaretini “daha ileri gelişmeler açısından belirleyici” görüyor
Gençlerin istihdamında en büyük sorun: Eğitim sistemi ve iş gücü piyasası uyumusuzluğu
Nöbetçi eczaneler (27 Haziran 2026)
"Mağusa Limanı: Hafızaya Davet" sergisi açılıyor
Her Daim Doğa Dostları Grubu'ndan yerel yönetimlere çağrı
Toprak Sempozyumu devam ediyor
Yapay zekalı gözlüklerle kopya dönemi: Asya'da sınav güvenliği tehdit altında
Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak istihdam verilerine odaklandı
Bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek



