Japonya’yı vuran tayfunda ölü sayısı 9’a yükseldi, 4 kişi kayıp

Voice Kıbrıs Haber
Japonya’da etkili olan Dujuan Tayfunu'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükselirken, kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
Japonya’da geçtiğimiz pazartesi günü etkili olan ve birçok bölgede sel baskınları ile toprak kaymalarına yol açan Dujuan Tayfunu’nun bilançosu ağırlaşmaya devam ediyor.
Yerel yetkililerden edinilen bilgilere göre, yürütülen arama-kurtarma çalışmalarında Chiba eyaletinde 3, Kanagawa eyaletinde 2 olmak üzere 5 kişinin daha cansız bedenine ulaşılmasıyla afette hayatını kaybedenlerin sayısı en az 9’a yükseldi. Kayıp 4 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü belirtilirken, en az 600 yapının Dujuan Tayfunu nedeniyle hasar gördüğü açıklandı.

TAYFUN JAPONYA'DA HAYATI FELÇ ETMİŞTİ
Pazartesi günü Pasifik Okyanusu üzerinden Japonya’ya yaklaşan Dujuan Tayfunu, ülkede şiddetli yağışlara ve rüzgârlara neden olmuştu.
İbaraki, Chiba, başkent Tokyo, Kanagawa, Shizuoka ve Saitama eyaletlerini etkileyen tayfun nedeniyle en az 1 milyon 908 bin 645 kişiye tahliye uyarısı yapılmıştı.
Bazı kesimlerde sel baskınları ve toprak kaymaları meydana gelmişti. Yaklaşık 52 bin 600 hanede geçici elektrik kesintisine yol açan Dujuan Tayfunu nedeniyle en az 292 uçuş iptal edilirken, kara ve deniz ulaşımında da aksamalar yaşanmıştı.
Benzer haberler
Dünya
İran ile BAE arasındaki tüm uçuşlar iptal edildi
Hız trenine binip beyin hasarı geçirdiğini iddia eden 3 kişi eğlence parkına dava açtı
Venezuela Geçici Devlet Başkanı Rodriguez, ülkede "demokratik geçiş sürecinin başladığını" söyledi
64 yıl sonra bir ilk: Trump, Şi'yi uçağın kapısında karşıladı
Ukrayna'da gıda ve su krizi: Halk bahçe otlarıyla besleniyor
Nijerya Ebola salgını nedeniyle yüksek alarm durumuna geçti
Guterres "Tahrip olmuş ve sağlıksız bir gezegende kalkınma olamaz"
Dev El Nino: 6 ay içinde 450 binden fazla ölüm öngörülüyor
İran Cumhurbaşkanı, BM Genel Kurulu'nda "diplomasiye hazırız ancak savaştan korkmuyoruz" mesajı verdi



