Güney Kıbrıs’ta “Mısır Αkbabası” görüldü

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs’ta “Mısır Akbabası” (Neophron percnopterus) görüldüğü ve bunun nadir ve önemli bir olay olduğu belirtildi.
Politis gazetesi konuyla ilgili haberinde akbabanın Baf’ın dağlık kesiminde yer alan “Agios İoannis” akbaba besleme ünitesinde görüldüğünü yazdı.
Akbabanın Kıbrıs Rum Orman Dairesi çalışanı tarafından videoya alındığını kaydeden gazete, söz konusu türün biyolojik çeşitlilik açısından oldukça önemli olarak addedildiğini belirtti.
Kıbrıs Rum Orman Dairesinin açıklamasına dayanarak söz konusu türün Avrupa’nın en küçük ve ne yazık ki en çok tehlike altında olan akbabası olduğunu ifade eden gazete, göçmen bir tür olan akbabanın her sonbaharda Avrupa’dan Afrika’ya seyahat ettiğini ifade etti.
Haberde Kıbrıs’ın, Mısır Akbabası'nın göç yolunda bulunduğu ve akbabanın dinlenmek ayrıca beslenmek için adayı kullandığı kaydedildi.
Öte yandan Güney Kıbrıs’taki akbabalaların kritik oranda düşük sayıda olduğunu yazan gazete, Güney Kıbrıs’taki daimî akbaba nüfusunu 37 olarak verdi.
Benzer haberler
Featured
İskele Belediyesi okul kantin denetimlerine başladı
Dipkarpaz’daki Tarım Bakanlığı deposu üreticiler için hizmete açıldı
Milli sporcu Hüsnü Batıkan, İzmir’deki Ultimate Deadlift Şampiyonası’nda şampiyon oldu
Öztürkler'den Erdoğan’ın BM konuşmasına destek: "Kararlılığımızı pekiştirdi"
Alzheimer farkındalığı için Lefkoşa ve Mağusa’da panel düzenlendi
İskele'de seyir halindeki araçta yangın
Ülke genelinde yapılan eş zamanlı denetimlerde ikamet izinsiz 7 kişi tespit edildi
Lefkoşa-Güzelyurt ana yolundaki kaza ucuz atlatıldı
Asteğmen ve çavuş aday adayları için son yoklama tarihi 28 Eylül



