Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kemal Baykallı "Çözümsüzlük çözüm değil, çöküştür" ABD Başkanı Donald Trump, Ankara'da Zekai “Gelecek kuşaklara barış içinde yaşayabilecekleri bir ortam bırakabilmek için gerekli adımlar gecikmeden atılmalıdır" Patika Doğa Sporları Derneği Alevkayası'nda çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınının gerçek boyutlarının henüz belirlenemediği bildirildi Yeni sıcak hava dalgasının etkisi altına giren Fransa'da 61 vilayette "turuncu" alarm verildi EDON Gençlik Festivali’nde iki toplum etkinlerle buluşacak ABD Genelkurmay Başkanı Dan Caine, Anıtkabir'i ziyaret etti 11 Temmuz Basın Günü ödül töreniyle kutlanacak NATO Genel Sekreteri Rutte "Hava gücüne çok uluslu tanker takviyesi geliyor" Güney Kıbrıs’ta aile içi şiddetle ilgili çağrı sayısı 18 bini aştı Etna Yanardağı'nın püskürttüğü kül hava ulaşımını aksattı Veli Kısmet için çok acil trombosit aranıyor! BM Genel Sekreteri’nden liderlere “fırsatı yakalama” çağrısı En fazla yağış Alayköy'de Duran "Türkiye, NATO'nun ikinci büyük ordusuna sahip" Basın Kartı Komisyonu, 2026 yılının ilk toplantısını yaptı İŞAD "Çok katlı binalar yangın güvenliği açısından denetlenmeli" NATO Ankara Zirvesi, Savunma Sanayii Forumu ile başladı Petrol fiyatlarında son durum (7 Temmuz 2026) Kemal Baykallı "Çözümsüzlük çözüm değil, çöküştür" ABD Başkanı Donald Trump, Ankara'da Zekai “Gelecek kuşaklara barış içinde yaşayabilecekleri bir ortam bırakabilmek için gerekli adımlar gecikmeden atılmalıdır" Patika Doğa Sporları Derneği Alevkayası'nda çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınının gerçek boyutlarının henüz belirlenemediği bildirildi Yeni sıcak hava dalgasının etkisi altına giren Fransa'da 61 vilayette "turuncu" alarm verildi EDON Gençlik Festivali’nde iki toplum etkinlerle buluşacak ABD Genelkurmay Başkanı Dan Caine, Anıtkabir'i ziyaret etti 11 Temmuz Basın Günü ödül töreniyle kutlanacak NATO Genel Sekreteri Rutte "Hava gücüne çok uluslu tanker takviyesi geliyor" Güney Kıbrıs’ta aile içi şiddetle ilgili çağrı sayısı 18 bini aştı Etna Yanardağı'nın püskürttüğü kül hava ulaşımını aksattı Veli Kısmet için çok acil trombosit aranıyor! BM Genel Sekreteri’nden liderlere “fırsatı yakalama” çağrısı En fazla yağış Alayköy'de Duran "Türkiye, NATO'nun ikinci büyük ordusuna sahip" Basın Kartı Komisyonu, 2026 yılının ilk toplantısını yaptı İŞAD "Çok katlı binalar yangın güvenliği açısından denetlenmeli" NATO Ankara Zirvesi, Savunma Sanayii Forumu ile başladı Petrol fiyatlarında son durum (7 Temmuz 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Güneş “Bugün de soğuk geçecek, hava yarından itibaren biraz ısınacak"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Güneş “Bugün de soğuk geçecek, hava yarından itibaren biraz ısınacak"

Meteoroloji Dairesi Müdürü Sinan Güneş, Serdarlı, Mallıdağ ve Kaleburnu’nda dün rüzgarın hızının saatte 118 kilometrenin üzerine çıktığını kaydetti. Birçok bölgede etkili olan kuvvetli rüzgarlarla ilgili Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) konuşan Güneş, “Fırtına şeklindeki rüzgarlar etkisini tedricen azaltacak. Hava durumu bugün öğleden sonra normale dönecek” dedi. Meteoroloji Dairesi’nin ölçüm merkezlerindeki verileriyle ilgili bilgi veren Güneş, “Esentepe Deniz”, “Kalkanlı”, “Alsancak” ve “Mağusa Deniz” istasyonlarında çok şiddetli fırtına (saatte 103-117 kilometre) kaydedildiğini, diğer bölgelerde ise rüzgarın hızının 50 ile 100 kilometre arasında değiştiğini belirtti. -“Fırtınanın sebebi ani sıcaklık ve basınç değişimi” Kuvvetli rüzgarların ani sıcaklık ve basınç değişiklikleri nedeniyle olduğunu söyleyen Sinan Güneş, Serdarlı, Mallıdağ ve Kaleburnu’nda dün rüzgarın hızının saatte 118 kilometrenin üzerine çıktığını yineleyerek, bunun ülkedeki bofor skalasındaki en yüksek sınır olan “Harikeyn”e denk geldiğini ifade etti. Güneş, “Harikeyn kayıtlarımıza ender düşen bir ölçüm. Ülkede bu şiddetle rüzgarla çok sık karşılaşmıyoruz” dedi. - “Bugün de soğuk geçecek” Hava sıcaklığı konusunda da konuşan Güneş, sıcaklığın mevsim normallerinin 6-7 derece altında olduğunu anımsatarak, dün gibi bugünün de soğuk geçeceğini söyledi. -"Hava yarından itibaren biraz ısınacak, 3-4 gün yağış beklentimiz yok" Güneş, havanın yarından itibaren biraz ısınacağını, sıcaklığın önümüzdeki günlerde mevsim normalleri civarına (20-23 derece) ulaşacağını belirtti. Meteoroloji Dairesi Müdürü Güneş, önümüzdeki 3-4 gün yağış beklentisi olmadığını da ifade etti.

Benzer haberler

Featured
Kemal Baykallı "Çözümsüzlük çözüm değil, çöküştür" 2026-07-07 14:47:38 ABD Başkanı Donald Trump, Ankara'da 2026-07-07 14:43:56 Zekai “Gelecek kuşaklara barış içinde yaşayabilecekleri bir ortam bırakabilmek için gerekli adımlar gecikmeden atılmalıdır" 2026-07-07 14:36:54 Patika Doğa Sporları Derneği Alevkayası'nda çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi 2026-07-07 13:40:26 Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınının gerçek boyutlarının henüz belirlenemediği bildirildi 2026-07-07 13:28:01 Yeni sıcak hava dalgasının etkisi altına giren Fransa'da 61 vilayette "turuncu" alarm verildi 2026-07-07 13:20:02 ABD Genelkurmay Başkanı Dan Caine, Anıtkabir'i ziyaret etti 2026-07-07 12:37:17 11 Temmuz Basın Günü ödül töreniyle kutlanacak 2026-07-07 12:33:28 NATO Genel Sekreteri Rutte "Hava gücüne çok uluslu tanker takviyesi geliyor" 2026-07-07 12:26:05