El-Sen mahkemeye başvuruyor
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, sınavla girenlerin dahi şaibeyle anıldığı Kıb-tek’ yapılan sınavsız-münhalsiz 63 istihdamı toplumun adalet duygusu ve adayların hakları için Mahkemeye taşıma kararı aldıklarını duyurdu.
Tuğcu, hakkı yenen tüm adaylar ve adalet duygusu zedelenen toplum için istihdamları Mahkemeye taşıyoruz Yazılı açıklama yapan Tuğcu, Kıb-tek sınav ve münhalleri yapılmadan önce de birçok kez basın açıklaması yaparak, bu sınav ve münhallerle ilgili şaibe ve soru işaretlerini ortaya koyduklarını ancak muhalif kanadın da konuyu sahiplenmemesi nedeniyle geniş kitlelerin dikkatini bu yöne çekemediklerini ve Kıb-tek Yönetim Kurulu ve sınavı sebepsiz yere erteleyen Başbakan Ünal Üstel’den bir cevap alamadıklarını kaydetti.
Bugün gelinen noktada, 500’den fazla kişinin haftalarca hazırlandığı ve ter döktüğü bir sınavın ardından, sınavlara girerek işe alınanlar için dahi şaibeler oluştuğunu, bunun yanında da 63 kişinin sınavsız ve münhalsiz, ahbap-çavuş ilişkileriyle kuruma istihdam edildiğini belirten Tuğcu, “Hakkı yenen tüm adaylar ve adalet duygusu zedelenen toplum için bu istihdamları ve buna izin veren sorumluları Mahkemeye taşıyacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz” dedi.
Benzer haberler
Featured
Yayıncıların yüzüne bakmadığı roman Netflix'de zirveye yerleşti
ABD, Texas'ta meydana gelen kazanın ardından tüm Apache helikopter eğitim uçuşlarını askıya aldı
EasyJet'in Fransa'daki kabin çalışanları greve gitti
Fransa'da aşırı sıcak ve yangınlar sürerken, Macron'un tatil fotoğrafı siyasetçilerin tepkisini çekti
Ünlü hastane, hastalarına ilaçları drone ile ulaştıracak
Trump'ın sağ kolu aniden istifa etti: "Hazırlıksız yakalandı, kimseyi bulamıyor"
Kudüs'te yaz ortasında alışılmadık yağışlar sele neden oldu
Erhürman "Üzülmek yetmez. Tüm gençlerimizin sorunlarına hep birlikte çözüm üretmek zorundayız"
Dünyada üçüncü vaka oldu: Trabzon'da milyonda bir görülen doğum


