Atalay, Surp Magar Manastırı avlusunda etkinlik yapılmasını kınadı

Voice Kıbrıs Haber
Din İşleri Başkanı Talip Atalay, internet ortamında yayınlanan görüntülerde, Girne’deki Surp Magar Manastırı avlusunda ibadethanenin ruhu ile uyuşmayacak bir etkinliğin yapıldığını görmekten üzgün olduğunu belirterek, "Bu duyarsızlığı ve sorumsuzluğu kınıyoruz" dedi.
Atalay, Surp Magar Manastırı avlusunda yapılan etkinlik hakkında yayımladığı kınama mesajında, "Bir kasıt olsun ya da olmasın, ibadethanenin ait olduğu inanca sahip inananlarını inciten, ibadethane karakterine uygun olmayan her etkinlik çirkindir ve kınanmalıdır" ifadelerini kullandı.
Atalay, hangi inanç grubuna ait olduğuna bakılmaksızın herhangi bir ibadethanede ve ibadethane alanında, kişi ve grupların niyeti ve amacı ne olursa olsun, o ibadethanenin ait olduğu inanç açısından uygun olmayan, inanırlarını incitici hiçbir etkinliğe izin verilmemesine azami hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade etti.
Uygunsuz etkinlik girişimleriyle ilgili adli tedbir alınarak, gereğinin yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Atalay, yetkililerce gereğinin yapılacağına inandığını belirtti.
TAK
Benzer haberler
Featured
Belçika'da grev nedeniyle uçuş iptalleri ve ulaşımda aksamalar bekleniyor
Üstel "Kimse bizi ölüm tehditleriyle, asma tehditleriyle ve ucuz siyasi eylemlerle sindiremez"
Nepal'de selde kaybolanlar için arama kurtarma çalışmaları sona eriyor
OpenAI, yapay zekanın çözdüğü 377 matematik problemine ilişkin sonuçları yayımladı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ekim 2026)
Bakanlar Kurulu grevi yasakladı, EL-SEN uymama kararı aldı
Gemi faciasında yaşamını yitiren Özgür Gönül ve Mahmut Demir'in cenazeleri defnedildi
7. Güneşköy Nar Panayırı iptal edildi
Borsa günü yüzde 2,03 değer kaybederek tamamladı



