"Amcaoğlu'nun beyanatı gerçekleri yansıtmıyor"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun beyanatının gerçekleri yansıtmadığını iddia etti.
El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu yaptığı açıklamada, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu'nun bir televizyon programında El-Sen’in Enerji Üst Kurulu ve Enerji Dairesi konusunda görüş bildirmediği şeklinde açıklamada bulunduğunu bu açıklamanın asılsız olduğunu savundu.
Tuğcu, El-Sen’in yeni yönetim kurulunun 17 Ağustos’ta Olgun Amcaoğlunu ziyaret ettiğini, görüşmede Amcaoğlu'na, 4 siyasi partinin imzası ile meclise sunulan Kıb-Tek Özerklik Yasa Tasarısını taktim edildiğini ve Enerji Üst Kurulu ile Enerji Dairesine gerek olmadığının söylendiğini ileri sürdü.
Tuğcu, “Çözüm aslında basittir, özerk ve profesyonel bir yapının kurulmasıdır. KIB-TEK’in Özerklik Yasa Tasarısı Mecliste beklemektedir çözüm üretmek istiyorsanız ortak akılla yönetilecek şeffaf hesap verebilir bir yapı için özerk bir KIB-TEK yaratılması kaçınılmazdır” dedi.
Amcaoğlu’nun Ocak 2021 ile Mart 2022 arasında ödemeler yapıldıktan sonra 600 milyon TL’nin eksik göründüğü şeklinde açıklama yaptığını da savunan Tuğcu, bir türlü sonuçlanmayan yakıt ihalesinden dolayı yaklaşık bir senedir doğrudan alım yöntemiyle fahiş fiyatlara alınan yakıt ve enerji yüzünden bu açığın meydana geldiğini söyledi.
Benzer haberler
Featured
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı “Ada 74 gemisinin sefere çıkması söz konusu değil”
CTP “Meclis’e gelmeyenler halktan yeniden yetki istiyor”
Üstel “Verdiğimiz sözleri istikrar içinde yerine getirdik”
Borsa günü yüzde 1,88 değer kazanarak tamamladı
Oyun temelli öğrenme aracı “Alaşya”nın internet sitesi yayına girdi
Halkın Partisi “Yeni Dönemin Yol Haritası”nı açıkladı
Yılmaz, İİT Genel Sekreteri ile görüştü: Gündemde Kıbrıs Türklerinin hakları vardı
Yarından itibaren yağmurlu hava geliyor, sıcaklık düşecek
21 çeşit zeytinle kurulan adaptasyon parselinde, öne çıkan çeşitler tanıtıldı




