Ali Kişmir ve Serkan Soyalan da Vicdani Reddini açıkladı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Bugün Askeri Mahkeme’de görülen vicdani ret davasında verilen 20 günlük hapis cezası sonrasında Basın- Sen Başkanı Ali Kişmir ve Genel Sekreteri Serkan Soyalan da vicdani reddini açıkladı.
Basın-Sen'den yapılan açıklama şu şekilde: "Bugün Askeri Mahkeme’de görülen vicdani ret davasında Halil Karapaşaoğlu’na verilen ceza bizler açısından kabul edilemezdir. Türkiye’nin alt yönetimi olan adanın kuzeyindeki baskılar ne yazık ki insan haklarını engellemekte ve bu haklarını kullanmak isteyen insanlarımızı demir parmaklıklar ardına göndermektedir. Mahkemenin verdiği para cezasını da, 20 günlük hapis cezasını da tanımıyoruz. Bu karar bizler için yok hükmündedir.
Sivil hükümetin basiretsizliği ve korkaklığı yüzünden, bugün bir kez daha insan hakları adanın kuzeyinde demir parmaklıklar ardına hapsedilmiştir. Hiçbir baskı ve tehdit vicdani retçi yoldaşlarımızı ve bizleri korkutamaz, yolumuzdan da edemez.
Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk toplumlarını tek halk olarak gören bizler, aynı halktan olduğumuz insanlara karşı silah tutmayı reddediyoruz.
Bu bağlamda Sendika Başkanımız Ali Kişmir’in ve Sendika Genel Sekterimiz Serkan Soyalan’ın vicdani retlerini açıkladıklarını buradan duyurur, verilen mücadelenin yükselerek devam edeceğini kamuoyu ile paylaşırız."
Benzer haberler
Featured
Oyuncu Gülsen Tuncer hayatını kaybetti
Kahve kokusu ruh hali ve beyin dalgalarını değiştirebiliyor
Döviz kurlarında son durum (18 Eylül 2026)
Bugün hava nasıl olacak? (18 Eylül 2026)
Yapay zekanın yanlış ellere geçmesi varoluşsal tehlike yaratabilir
Dünyanın atmosferindeki su buharı seviyesi rekor kırdı: aşırı yağış riski artıyor
Trump’tan AB’nin Kanada hamlesine tarife tehdidi
Nijerya'da "bitkisel içecek" tükettikten sonra ölenlerin sayısı 49'a çıktı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (17 Eylül 2026)



