FeaturedKIBRIS

Güzelyurt’un planlı gelişmesi için iş birliği kararı alındı

Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği (GÜKAD) ile Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nin ortak konferanslar planlamak yanında, Güzelyurt’un planlı gelişmesi için iş birliği kararı aldığı bildirildi.

GÜKAD’dan yapılan açıklamaya göre, Dernek Başkanı Reşat Kansoy ile yönetim kurulu üyeleri, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’ni ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. İbrahim Levent Taner ve Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Kemal Dürüst ile görüştü.

Üniversitenin faaliyetleri ve hedefleriyle ilgili bilgi alan GÜKAD heyeti, Prof. Dr. İbrahim Levent Taner’e “Fahri Üyelik” plaketi ve Kemal Dürüst’e de Güzelyurt’un kalkınması için yürütülen çalışmalara katkılarından dolayı “teşekkür” plaketi takdim etti.

GÜKAD Başkanı Reşat Kansoy, ziyarette yaptığı konuşmada, Güzelyurt’ta iktisadi kalkınmanın, tarım, üniversiteler, turizm ve hafif sanayi ile mümkün olabileceğini vurguladı.

Kansoy, “Güzelyurt’tan göçü yavaşlatmak zorundayız, bu mümkün. Toplum ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi kampus ve yurt yatırımları ile bölgemizin kaderi değişebilir, Güzelyurt yenilikleri hak ediyor, yeni bir Güzelyurt mümkün” dedi.

Kansoy, Güzelyurt’un öğrenci dostu, güvenli, sosyal, yürünebilir, bir kent olması için üniversitelerle ortak çalışmalar yürütmeye hazır olduklarını da ifade etti.


Benzer Haberler

“Kendi tarafımızdaki genişletme işini önümüzdeki haftadan itibaren başlatacağız”

TAK

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor

NTV

Kıb-Tek’e 675 TL üzeri borcu olan abonelere uyarı

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar Fed’in faizi sabit bırakma kararı sonrası karışık seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Öfke patlamalarının damar işlevini bozabileceği uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (2 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber